Ένα σπίτι που συνδυάζει το υψηλό design με την ασφάλεια των παιδιών

Ένα σπίτι που συνδυάζει το υψηλό design, την αισθητική και την ασφάλεια

Όταν έχεις μια πολυάσχολη καθημερινότητα και μέσα σε αυτήν και παιδιά, είναι πολύ εύκολο να παραμελήσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Βάζεις ως προτεραιότητα το να είναι ο χώρος λειτουργικός και, το κυριότερο, ασφαλής για τα παιδιά. Έτσι δεν επενδύεις στο στιλ και στο design. Eπενδύεις σε έπιπλα που δεν είναι τόσο ακριβά, σε υφάσματα που δεν λερώνονται και αγοράζεις μόνο τα απαραίτητα. Ευτυχώς όμως για τη σχεδιάστρια Sara Hillery, η οικογένεια που την κάλεσε για να ανακαινίσει το σπίτι τους στο Richmond της Virginia, δεν σκέφτηκε πως η οικογενειακή τους ζωή έρχεται σε αντίθεση με ένα όμορφο, γεμάτο αντίκες και τέχνη σπίτι.

"Το σπίτι δεν ήταν πραγματικά λειτουργικό για αυτούς, αλλά αγαπούσαν τη γειτονιά'', οπότε σκέφτηκαν, "Πώς μπορούμε να μείνουμε, αλλά να το κάνουμε καλύτερο; ". "Η απάντηση που τους έδωσε η σχεδιάστρια: Επανεξετάστε όλους τους χώρους για να δώσετε προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και να ενσωματώσετε την ευτυχία μέσα στη διακόσμηση.

Είσαι έτοιμη να πάρεις έμπνευση από τη διακόσμηση αυτού του πολύχρωμου σπιτιού;

"Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να χωρίσουμε τον κεντρικό χώρο στα δύο", λέει η Hillery. Με αυτόν τον τρόπο, υπήρχε χώρος για τραπεζαρία για τους ενήλικες αλλά και playroom για τα παιδιά.

Με το σαλόνι να είναι ανοιχτό τόσο προς την είσοδο όσο και στην πίσω αυλή, υπάρχουν πολλές χρήσεις. «Τα παιδιά μπορούν να τρέξουν και δεν χρειάζεται να ανησυχείς πραγματικά για το τι θα σπάσουν», λέει η Hillery. Επέλεξε κυρίως διαχρονικά κομμάτια για όλο το σπίτι, στα οποία αξίζει να επενδύσεις.

Οι πάγκοι στην κουζίνα είναι όλοι από χαλαζία, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το εάν θα λερωθούν. Και, ενώ η οικογένεια έχει μια επίσημη τραπεζαρία, η σχεδιάστρια αποφάσισε να κάνει ακόμα και τον πάγκο της κουζίνας ''ενεργό''. Πως; Τοποθετώντας καθίσματα γύρω γύρω.

Επειδή αυτό είναι σπίτι που ιδανικά θα ήθελαν να μείνουν για πάντα, έπρεπε να σκέφτονται το μέλλον και στη διακόσμησή του. Επειδή για πολλά χρόνια όμως ακόμα θα υπάρχουν και τα παιδιά σε αυτόν τον χώρο δεν μπορούσαν να αποφύγουν και τις πιο παιχνιδιάρικες και χρωματιστές πινελιές. Όπως για παράδειγμα, την ταπετσαρία!

Πιστεύεις ακόμα ότι design και ασφάλεια δεν συνδυάζονται;

featured photo: housebeautiful.com/Gordon Gregory Photography
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.