Η ατάκα «η απουσία κάνει την καρδιά να μεγαλώνει» εφαρμόζεται γενικά στην αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Αλλά αποδεικνύεται εξίσου ικανή να εγκλωβίζει την αγάπη ενός ενοικιαστή για την προσεκτικά επιλεγμένη κατοικία του.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η πρόσφατη προσωρινή απουσία του σχεδιαστή Charlie Ferrer από το στούντιο-διαμέρισμα του West Chelsea, που έχει νοικιάσει από το 2016.

Όταν η πανδημία έλαβε χώρα νωρίτερα αυτό το έτος, ο Ferrer μετακόμισε στο Palm Beach για να μείνει στο σπίτι των γονιών του (το οποίο, παρεμπιπτόντως, σχεδίασε για αυτούς). Ένας φίλος του έμεινε στη θέση του στη Νέα Υόρκη ενώ αυτός έλειπε.

«Φοβόμουν να επιστρέψω πίσω γιατί νόμιζα ότι το μικρό διαμέρισμα μου θα ήταν πραγματικά απομονωμένο και κλειστοφοβικό», εξηγεί ο Ferrer, ο οποίος τελικά επέστρεψε στο Chelsea το φθινόπωρο. «Αλλά όταν του έδωσα μια ευκαιρία, ένιωσα πολύ καλά. Υπάρχει ένα συναίσθημα εδώ που πραγματικά έχω χάσει, ένα συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις μόνο στον δικό σου χώρο. “

Ένα μικρό studio στη Νέα Υόρκη που εκπέμπει τεράστια γοητεία
elledecor.com

Πριν από λίγα χρόνια, ζούσε σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου πιο ανατολικά στο Chelsea, όταν ανακάλυψε το ορόσημο βιομηχανικό κτίριο της δεκαετίας του 1930, το σπίτι της σημερινής κατοικίας του.

Ένα μικρό studio στη Νέα Υόρκη που εκπέμπει τεράστια γοητεία
elledecor.com

Ο Ferrer αφαίρεσε τα φθηνά ντουλάπια στην κουζίνα και πρόσθεσε τα πράσινα ράφια σε στιλ Donald Judd στη θέση τους. Τοποθέτησε στην οροφή ένα vintage ιταλικό wallpaper που είχε αγοράσει στην Προβηγκία και αυτό του θυμίζει, όπως λέει, «καρπάτσιο». Ο Ferrer πρόσθεσε επίσης και άλλα χρώματα στους τοίχους, άλλαξε το υλικό στα ντουλάπια, έβαλε κουρτίνες, έφτιαξε τα εσωτερικά πάνελ του μπάνιου και τις πόρτες των ντουλαπιών ενώ έβαψε και τα τούβλα από το τζάκι, μαύρα.

Ένα μικρό studio στη Νέα Υόρκη που εκπέμπει τεράστια γοητεία
elledecor.com

Όσον αφορά τη διακόσμηση, το διαμέρισμα είναι χαρακτηριστικό του στιλ του Ferrer. Σχεδίασε έναν μπλε γωνιακό καναπέ, όπου μπορεί να φιλοξενήσει φίλους για ποτά (κατά τη διάρκεια της μη-COVID-19 εποχής). Πάνω από τον καναπέ υπάρχουν έργα τέχνης που συλλέχθηκαν με την πάροδο των ετών. Συμπεριλαμβανομένων κομματιών των Carlos Otero και Tam Ochiai. Τα περισσότερα από τα έπιπλα προέρχονται από vintage γκαλερί.

Ένα μικρό studio στη Νέα Υόρκη που εκπέμπει τεράστια γοητεία
elledecor.com
Ένα μικρό studio στη Νέα Υόρκη που εκπέμπει τεράστια γοητεία
elledecor.com

Παρά την οικειότητα στην οποία έχει επενδύσει ο Ferrer σε αυτό στούντιο, σχεδιάζει ήδη ένα μελλοντικό σπίτι.

Το οποίο ακόμα δεν έχει ανακαλύψει. Θα ήθελε να μετακομίσει το φθινόπωρο του 2021.

Είναι μια τυπική ιστορία ενοικίασης της Νέας Υόρκης. Γεμίζετε το σπίτι σας με αγάπη και φροντίδα, γνωρίζοντας ότι μια μέρα θα πρέπει να τα αφήσετε όλα πίσω.

«Είναι λυπηρό να αποσυναρμολογείς κάτι που έχεις δεσμευτεί συναισθηματικά και έχεις εμπλακεί τόσο», λέει ο Ferrer. «Είναι καλύτερο να είμαι λιγότερο προσκολλημένος σε πράγματα και μέρη. Είναι υγιεινό. Αλλά από την άλλη είναι ωραίο να γνωρίζεις ότι έχεις εξαγάγει τη χρησιμότητα από ένα μέρος στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. “

featured photo: elledecor.com/Stephen Kent Johnson