Ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού και στεγάζεται σε ένα γυάλινο κτίριο είναι γεμάτο αντιθέσεις και επιρροές από το έργο και την αισθητική του Ιταλού αρχιτέκτονα Ettore Sottsass.

Ο Oscar Lucien Ono, ιδρυτής του στούντιο εσωτερικής διακόσμησης Maison Numéro 20, έδωσε σε αυτό το ξενοδοχείο όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να το κάνει μοναδικό. Ριγέ μοτίβα, καμπύλες και πολύχρωμα γεωμετρικά σχέδια είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που δεσπόζουν στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα 151 δωμάτια και τις 16 σουίτες του ξενοδοχείου MGallery Nest (πρώην Sofitel).

Πόσο έτοιμη είσαι να αποδράσεις σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο Παρίσι;
architecturaldigest.com/Francis Amiand

Ο Ono έκανε ειδική παραγγελία για τα περισσότερα από τα ξύλινα έπιπλα και  διακοσμητικά, όπως χαλιά, καθρέφτες, κρεμάστρες ρούχων, στρογγυλά τραπέζια και πουφ, συνδυάζοντάς τα με μαξιλάρια Hermès και λεπτομέρειες από ορείχαλκο. Τολμηρό και ζωντανό, το MGallery Nest κρύβει σχεδιαστικές εκπλήξεις σε κάθε γωνιά του. Πολλές από τις οποίες ονειρευόμαστε να φέρουμε και στο σπίτι μας.

Έμφαση στις ρίγες

Οι ρίγες είναι ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης που προσδίδουν κίνηση στο χώρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κουρτίνες και μαξιλάρια ή να ζωγραφιστεί ένας τοίχο με ρίγες, σαν να ήταν έργο τέχνης. Σύμφωνα με τον Oscar Lucien, «είναι επίσης ενδιαφέρον να κάνουμε ένα συνδυασμό λεπτών και πιο παχιών λωρίδων για να φέρουμε μια οπτική ενέργεια στο χώρο. Αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε! “

Το μυστικό είναι να βρεις τη σωστή ισορροπία για να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία που ο Oscar Lucien χρησιμοποίησε για να διακοσμήσει τις υπερμεγέθεις κολώνες στο λόμπι.

Πόσο έτοιμη είσαι να αποδράσεις σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο Παρίσι;
architecturaldigest.com/Francis Amiand

Χρυσές λεπτομέρειες

Για το MGallery Nest, ο Oscar Lucien επέλεξε να συνδυάσει αποχρώσεις του ροζ, πορτοκαλί, κίτρινου, κοραλλί με χρυσές πινελιές. Η παραλλαγή των ίδιων αποχρώσεων – από ζεστό σε κρύο – είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσεις μια ευχάριστη παλέτα και να δημιουργείται μια αρμονία στο δωμάτιο.

Όταν χρησιμοποιείς ζεστά χρώματα, ισορρόπησέ τα με ουδέτερους τόνους, όπως γκρι. Η χρήση χρυσών λεπτομερειών φωτίζει τον χώρο και σου δίνει μια πιο απαλή και ζεστή ατμόσφαιρα.

Συνδυασμός διαφορετικών υλικών

Ο συνδυασμός με μάρμαρο, δέρμα, ορείχαλκο και ξύλο μεταξύ άλλων υλικών, δημιουργεί τη σωστή ισορροπία για τη διακόσμηση κάθε δωματίου. Δίνει μια αρμονική και συνεκτική αίσθηση σε όλο το χώρο, η οποία είναι απαραίτητη για να νιώσεις άνετα. Το αποτέλεσμα είναι φιλόξενο αλλά κομψό, άνετο αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο.

Πόσο έτοιμη είσαι να αποδράσεις σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο στο Παρίσι;
architecturaldigest.com/Francis Amiand

Παίξε με τη γεωμετρία

Τα γεωμετρικά σχήματα ήταν απαραίτητα στο ύφος του MGallery Nest. Τα πιο στρογγυλεμένα σχήματα επισημαίνουν τις διάφορες περιοχές μέσω της χρήσης ενός χαλιού ή ενός καναπέ, για παράδειγμα. Τα καμπυλωτά έπιπλα μαλακώνουν επίσης τους χώρους.

Ασύμμετρα πλακάκια

Στα μπάνια του ξενοδοχείου, ο Oscar Lucien χρησιμοποίησε κεραμικά πλακάκια για να προσθέσει δυναμισμό. Τα ασύμμετρα σχήματα των πλακιδίων σε ορισμένα μέρη του δαπέδου και των τοίχων δίνουν σίγουρα μια πιο καλλιτεχνική πινελιά. Ο Lucien σχεδίασε ειδικά τους στρογγυλούς καθρέφτες για να προσθέσει ένα πιο διασκεδαστικό ύφος.

architecturaldigest.com/Francis Amiand
featured photo: architecturaldigest.com/Francis Amiand