Όσο και να το αρνηθείς, όσο και να κάνεις ότι δεν συμβαίνει ή να προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν είσαι κι εσύ “θύμα” της,  η ρουτίνα και η καθημερινότητα θα χτυπήσουν και τη δική σου πόρτα. Όσα χρήματα κι αν έχεις ή δεν έχεις, όποια κι αν είναι η δουλειά σου, ότι καφέ κι αν πίνεις το πρωί ή ακόμα κι αν δεν πίνεις – αυτό μεταξύ μας να το κοιτάξεις- θα έρθει εκείνη η ώρα που θα αισθάνεσαι παγιδευμένος σε μια αέναη επανάληψη.

Κάθισα, το μελέτησα, έκανα έρευνες, κατέβασα αρχεία, είδα tutorials for wellnes and better life και μετά από δική μου προσωπική κρίση- φυσικά- βγήκα αυτό που θα σε κάνει όμως να αγαπήσεις την καθημερινότητά σου, να την αποδεχτείς και να την κάνεις σύμμαχο. Ή τουλάχιστον φίλη σου.

Να είσαι ευγνώμων

Όλο το μυστικό κρύβεται στο ποια ενέργεια επιλέγεις να έχει το πρωϊνό σου ξύπνημα. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η τακτική έκφραση ευγνωμοσύνης αλλάζει κυριολεκτικά τη μοριακή δομή του εγκεφάλου, και μας κάνει πιο υγιείς και ευτυχείς. Κράτησε ένα καθημερινό ημερολόγιο των πέντε σημαντικότερων πραγμάτων για τα οποία είσαι ευγνώμων. Θα σου πάρει το πολύ 10 λεπτά από το πρωϊνό σου πρόγραμμα και θα σε ανταμείψει για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Το σωστό τέντωμα

Αφιέρωσε μόλις πέντε λεπτά λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι για να δώσεις την ευκαιρία στο σώμα σου να ξυπνήσει. Το stretching δεν είναι άλλη μια μόδα που βγήκε αδίκως στην επιφάνεια για να μας κάνει να υιοθετήσουμε ένα επιπλέον trend στη συλλογή μας. Είναι μια ανάσα για το σώμα αλλά και το πνεύμα σου, καθώς είναι αποδεδειγμένο πως μειώνει το στρες της καθημερινότητας και συμβάλλει στην καλύτερη διαχείρισή του. Μετά τον ύπνο, οι μύες σου χρειάζονται χρόνο για να ενεργοποιηθούν και ειδικότερα εκείνοι που είναι σφιγμένοι, όπως ο αυχένας. Ο καφές μπορεί να περιμένει αυτά τα πέντε λεπτά που ζητά ο οργανισμός σου.

Ενυδατώσου

Δεν θα κουραστώ να σου το λέω, εγώ και όσοι σου φωνάζουν να πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν το οτιδήποτε άλλο το πρωί που θα ξυπνήσεις. Αν είσαι σε επόμενο level, δοκίμασε χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι. Την πρώτη φορά θα σου φανεί ανούσιο, τη δεύτερη θα πεις ότι δεν είναι και τόσο τρομακτικό και ύστερα θα το κάνεις μια καθημερινή συνήθεια. Ρίξε στον οργανισμό σου ό,τι πολυτιμότερο χρειάζεται και θα στο ανταποδώσει.

Απόλαυσε τη στιγμή

Ό,τι κι αν αποφασίσεις να βάλεις στη To Do List σου, απόλαυσέ τον με όλη σου την ψυχή. Θέλεις να κάνεις ένα γρήγορο scrolling στα social πίνοντας τον ζεστό καφέ σου; Επρόκειτο να κάνεις μια συνάντηση διαδικτυακά με τους συναδέλφους σου; Φόρεσε ένα όμορφο πουλόβερ και οργάνωσε το γραφείο σου έτσι ώστε να έχεις όλα όσα θα χρειαστείς. Να χαίρεσαι ακόμα και τις μικρές, καθημερινές σου υποχρεώσεις. Ίσως και να είσαι τυχερός που τις έχεις. Μην τις παραβλέπεις. Άλλωστε αυτές είναι που σε κάνουν να απολαμβάνεις ακόμα περισσότερο τα days off, ας μη γελιόμαστε.

Σημασία έχει βέβαια και η χρονική διάρκεια, η δέσμευση και η πειθαρχία. Δες το σαν μια θεραπεία που θα πρέπει να τηρείται ευλαβικά και χωρίς εξαιρέσεις. Φυσικά θα υπάρξουν κι εκείνες οι μέρες που θα σε καταπιεί η συνήθεια, θα θες να σε πλακώσει το πάπλωμα και να μείνεις σε εμβρυακή στάση στο ζεστό σου κρεβάτι. Its ok.

featured photo: missKaterina