Εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις δει όλα με την επιστροφή των chunky highlights μέσα στο 2020, ένα νέο trend εμφανίστηκε και φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για ένα ακόμη trend που επιστρέφει από τα ’90s και το βλέπουμε παντού στο TikTok.

Οι ανάποδες ανταύγειες, γνωστές και ως reverse highlights, είναι η διακριτική αλλαγή που θέλεις να κάνεις στα μαλλιά σου

Στην ουσία πρόκειται για το συνδυασμό των lowlights, στο κάτω μέρος των μαλλιών, με παχιές ανταύγειες σε όλο το μαλλί. Ο colorist George Papanikolas ανέφερε ότι για να είναι τα reverse highlights σου μοντέρνα μεν αλλά και διακριτικά, θα πρέπει οι ανταύγειες να ξεκινούν απαλά από τις ρίζες των μαλλιών και να γίνονται εντονότερες και πιο παχιές κατεβαίνοντας. Το ζητούμενο είναι να αποφύγεις οποιοδήποτε “εφέ ζέβρας” που θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται ριγέ.

Αν έχεις ήδη κάποιο balayage στα μαλλιά σου, μπορείς εύκολα να το ανανεώσεις με τα reverse highlights

Προτείνουμε, ωστόσο, να μην δοκιμάσεις κάτι τέτοιο στο σπίτι. Φρόντισε να επισκεφθείς κάποιον expert colorist που θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα αποφασίσει το καλύτερο για το χρώμα των μαλλιών σου. Μέχρι τότε, μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα παρακάτω looks.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by TX BEST HAIR (@txbesthair)

featured image: @tyler_the_hairstylist