Το να μπορείς να στεγνώνεις εύκολα αλλά και γρήγορα τα μαλλιά σου είναι το κλειδί για να μην ταλαιπωρείσαι στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου. Ειδικά το καλοκαίρι που όλα θέλουμε να είναι πιο απλά, εύκολα και γρήγορα.

Πρώτον, το ζητούμενο είναι να καταπονείς πολύ λιγότερο τα μαλλιά σου, τα οποία με τον καιρό θα δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή. Και δεύτερον, θα κερδίσεις λίγο περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά σου. Άσε που λογικά θα κερδίσεις και λίγο περισσότερο ύπνο αν μειώσεις τον χρόνο που κάνεις για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου κάθε πρωί!

Αν έχεις πιο λεπτά ή κοντά μαλλιά, το στέγνωμα ίσως δεν σου παίρνει πολύ χρόνο. Στην αντίθετη περίπτωση όμως όσο και εάν βιάζεσαι και το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι χάσεις επιπλέον χρόνο, το στέγνωμα των μαλλιών συνήθως διαρκεί αρκετή ώρα και ακόμα περισσότερη το styling. Έτσι, καταλήγεις συνήθως να τα στεγνώνεις επιφανειακά και να φεύγεις.

Υπάρχουν όμως μερικά απλά tips που αν τα εφαρμόσεις θα καταφέρεις να στεγνώσεις τα μαλλιά σου πολύ πιο γρήγορα και μάλιστα να έχουν όγκο, ώστε να βγεις έξω περιποιημένη και σε χρόνο μηδέν.

Βάλε conditioner και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου

Εάν δεν το ξέρεις ήδη ήρθε η ώρα να μάθεις πως η μαλακτική κρέμα όχι μόνο μαλακώνει τα μαλλιά σου, αλλά τα κάνει επίσης να στεγνώνουν λίγο πιο γρήγορα. Η σιλικόνη που περιέχουν τα περισσότερα conditioners έχει την ιδιότητα να εισχωρεί στα ανοιχτά λέπια της τρίχας και να τα σφραγίζει, αφού αυτή έχει “ρουφήξει όλη την υγρασία.

Ξέβγαλε τα μαλλιά σου για 25-30 δευτερόλεπτα, ώστε να φύγει όλο το προϊόν, και έπειτα χτένισέ τα. Σίγουρα έτσι θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Τίποτα φυσικά δεν γίνεται χωρίς τα σωστά “εργαλεία”

Το μυστικό στεγνώσεις εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σου είναι να έχεις τους σωστούς συμμάχους, δηλαδή το ιδανικό σεσουάρ.  Και όταν μιλάμε για ιδανικό σεσουάρ αναφερόμαστε στο Dyson Supersonic. Ένα από τα χαρακτηριστικά που το κάνει μοναδικό στο είδος του είναι το μικρό, ισχυρό, ψηφιακό μοτέρ V9 υψηλής απόδοσης το οποίο είναι, κατά μέσο όρο, 6 φορές πιο γρήγορο από τα μοτέρ άλλων σεσουάρ. Άρα, είναι αναμφίβολα σχεδιασμένο για γρήγορο στέγνωμα. Επίσης, συνοδεύεται από μαγνητικά εξαρτήματα, για να τα εναλλάσσεις γρήγορα ενώ κάνεις styling.

Συγκεκριμένα, το εξάρτημα Flyaway της Dyson είναι εμπνευσμένο από επαγγελματίες κομμωτές και την τεχνική τους. Και δημιουργήθηκε για να γίνει το δικό σου αγαπημένο εργαλείο για το styling των μαλλιών σου αφού σε συνδυασμό με την τεχνολογία Air Multiplier παράγει μια υψηλής πίεσης και ταχύτητας ροή ελεγχόμενου αέρα και σου προσφέρει γρήγορο στέγνωμα και styling ακριβείας.

Το μυστικό για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου εύκολα και σε χρόνο μηδέν
Dyson

Η σωστή τεχνική και τα λάθη

Ένα αρκετά συνηθισμένο λάθος στο στέγνωμα των μαλλιών, που ίσως κάνεις και εσύ, είναι να ρίχνεις αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στεγνώνουν οι άκρες αλλά η κορυφή να παραμένει βρεγμένη. Για αυτό πρέπει να ξεκινάς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου από την κορυφή, γιατί αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Για να αποκτήσεις επιπλέον όγκο ένα εύκολο κόλπο που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να ανασηκώνεις κάθε τούφα από τη ρίζα και να ρίχνεις σε αυτό το σημείο αρκετό αέρα. Στη συνέχεια προχώρησε προς τις άκρες.

Και να θυμάσαι, ο αέρας πρέπει πάντα να έχει κατεύθυνση προς τα κάτω. Έτσι καθώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου θα αποφύγεις το φριζάρισμα και θα δείχνουν πάντα χτενισμένα χωρίς να σπαταλάς αρκετό χρόνο.

Υγιή και λαμπερά μαλλιά, σε χρόνο dt

Εκτός από το ότι θα μειώσεις στο ελάχιστο τον χρόνο που κάνεις για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου, θα τα κάνεις και πιο υγιή αφού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σεσουάρ μαλλιών το Dyson Supersonic μετράει τη θερμοκρασία του αέρα πάνω από 40 φορές και ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανάλογα. Αυτό όπως μπορείς να φανταστείς αποτρέπει τη φθορά της τρίχας από την υπερβολική θερμοκρασία και ταυτόχρονα βοηθά στην προστασία και τη λάμψη των μαλλιών σου!

Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις για το styling των μαλλιών σου;

Ανακάλυψε τo νέo Dyson HD07 Supersonic σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, καλλυντικών και σε επιλεγμένα κομμωτήρια και φυσικά στο@dyson_greece