Το Dumplin’ είναι μία ταινία που μιλάει για το πώς θα αποδεχτούμε το σώμα μας. Όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η ταινία αυτή του Netflix, παρουσιάζει την ιστορία της Willowdean. Μιας παχουλής κοπέλας γεμάτη αυτοπεποίθηση. Η οποία γεμίζει ανασφάλειες όταν ο ωραίος του σχολείου, o Bo, της δείχνει το ενδιαφέρον του. Για τους φίλους της είναι η Will, για τη μαμά της όμως θα είναι πάντα η Dumplin’.

Είναι άραγε μία αληθινή ιστορία;

Ναι και όχι. Η Julie Murphy, συγγραφέας του βιβλίου, είπε ότι η Willowdean είναι ένας αντικατοπτρισμός του εαυτού της σε βιβλίο. Αλλά σίγουρα η ηρωίδα μας δεν έχει καμία σχέση με κάποιο υπαρκτό πρόσωπο.

Σε συνέντευξή της στο Writer Mag, η Murphy ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μεγαλώνοντας, ήθελα να διαβάζω για ηρωίδες βιβλίων σαν την Willowdean. Ως παχουλό κοριτσάκι που τώρα είναι μία παχουλή γυναίκα, ενθουσιαζόμουν και συνεχίζω να ενθουσιάζομαι με ηρωίδες που μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους. Γιατί γνωρίζω τι θα πει να αισθάνεσαι άσχημα με την εξωτερική σου εμφάνιση.” Ήθελε να γράψει ένα βιβλίο όπου η “λύση στο πρόβλημα” δεν θα ήταν να αλλάξει η πρωταγωνίστρια. Αλλά ο τρόπος που οι γύρω της την βλέπουν και την αντιμετωπίζουν.

Άσχετα αν εμφανίζεται άνετη με την εξωτερική της εμφάνιση, η Will τρομάζει στην ιδέα της απόρριψης περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έτσι αποφασίζει να συμμετέχει στα καλλιστεία της πόλης, στα οποία τυχαίνει να είχε στεφθεί και η μητέρας της πριν χρόνια. Στη ταινία, η Willowdean αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή όταν μαθαίνει πως η αγαπημένη της θεία ήθελε να κάνει ακριβώς το ίδιο όταν ήταν στην ηλικία της. Και ας μην αναφερθούμε στις ανασφάλειές της με τον Bo.

Η θλιβερή αλήθεια για κάθε γυναίκα εκεί έξω είναι πως ό,τι και να κάνεις πάντα θα δίνουν περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση. Το Dumplin’ είναι μία απάντηση σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς όμως να κατακρίνει τις beauty queens. Αυτό που υποστήριξε σε συνέντευξή της η Murphy ήταν πως ήθελε να υποστηρίξει το δικαίωμα κάθε κοριτσιού να πάρει μέρος σε καλλιστεία.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, οι άνθρωποι, αληθινοί ή φανταστικοί, δε θα μπορέσουν ποτέ να συμφιλιωθούν με την οποιαδήποτε εικόνα. Εκτός κι αν είναι απόφαση του ίδιου του συγγραφέα. Η Willowdean είναι ένας χαρακτήρας με τον οποίο όλοι μας μπορούμε να ταυτιστούμε. Έχει τις φοβίες της, μπορεί να τις αναγνωρίσει και να τις αντιμετωπίσει. “Και αν με ρωτάτε αυτό είναι ακόμα πιο γενναίο από το να είσαι ατρόμητος.

Αναγνωρίζοντας όλες τις δυσκολίες τους σήμερα και αποτυπώνοντάς τες στο χαρτί, αλλά και στην μεγάλη οθόνη, κάνει έναν φανταστικό χαρακτήρα έναν από εμάς.

Δες ακόμα:
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη δεύτερη ταινία του “To All the Boys I Loved Before”
6 χριστουγεννιάτικες ταινίες να δεις στο Netfix αυτό το σαββατοκύριακο
Ο Willem Dafoe έμαθε να ζωγραφίζει για χάρη του ρόλου του στο At Eternity’s Gate

Πηγή: bustle.com featured image: Courtesy of Netflix