Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει μία εποχή που έχουμε μία μικρή εμμονή με το κινητό μας. Είτε είναι από πλήξη είτε επειδή περιμένουμε ένα  πολύ συγκεκριμένο μήνυμα, ο χρόνος που περνάμε αγκαλιά ή πολύ κοντά στο κινητό μας δεν έχει όρια.

Αν λοιπόν, αντί να κλειδώνεις και να ξεκλειδώνεις το κινητό σου θέλεις να αξιοποιήσεις καλύτερα αυτόν τον χρόνο, τότε σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς κάνεις για να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα είτε βαριέσαι είτε μέχρι να έρθει το μήνυμα.

Ετοίμασε το γεύμα σου

Θα περάσει σίγουρα μια ώρα και στο τέλος θα έχεις και έτοιμο φαγητό. Η μαγειρική είναι μια δουλειά η οποία συχνά δεν χρειάζεται όλη σου την προσοχή, μιας και οι χρόνοι αναμονής καθώς ψήνεται το φαγητό δεν απαιτούν την παρουσία σου. Οπότε μπορείς παράλληλα να ετοιμάσεις κι ένα γλυκό.

Σιδέρωσε τα ρούχα σου

Μπορείς όλα αυτά τα ασιδέρωτα που κάνεις πως δεν βλέπεις στο καλάθι, να τα μεταφέρεις στο σαλόνι και καθώς παρακολουθείς τηλεόραση να σιδερώνεις. Αν ανήκεις και στο κλαμπ όλων αυτών που σιχαίνονται το σιδέρωμα, τότε σίγουρα αυτή η ώρα θα περάσει κάπως πιο ευχάριστα.

Μάσκες και μαλλιά

Μια ολόκληρη ώρα, μια ώρα που μπορείς να εκμεταλλευτείς για τον εαυτό σου, ξεκίνα με καθαρισμό, κάνε μάσκες ή δοκίμασε να κάνεις έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό με ατμό. Μπορείς επίσης να κάνεις μία μάσκα στα μαλλιά σου και διαλογισμό μέχρι να δράσει.

Σχεδίασε το

Μπορείς καθώς παρακολουθείς τηλεόραση να ξεκινήσεις το σχέδιο ή τη ζωγραφική. Ιδίως αν παρακολουθείς ένα πρόγραμμα που σε εμπνέει, περιέχει εικόνες με φαντασία και εντυπωσιακή μουσική, τότε σίγουρα αποτελεί μια ευκαιρία για δημιουργία.

Ξεκαθάρισε τα mail σου

Μια διαδικασία που οι περισσότεροι αμελούμε καθημερινά, κάπως έτσι καταλήγουμε σε ένα σημείο με χιλιάδες με mail στα μη αναγνωσμένα και άλλα τόσα που χρειάζονται απάντηση.

Οργάνωσε τα συρτάρια της κουζίνας και καθάρισε το ψυγείο

Τώρα είναι μια ευκαιρία να τακτοποιήσεις το χάος στα συρτάρια και να κάνεις ένα καλό καθάρισμα στο ψυγείο σου.

Λίστα για ψώνια

Μπορείς να οργανώσεις την εβδομαδιαία λίστα για το σούπερ μαρκετ ή και να κάνεις την παραγγελία σου.

Καθάρισε τα πινέλα σου

Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό βάλε μια πλάκα σαπούνι και πάνω εκεί τρίψε απαλά τα πινέλα σου, άπλωσε τα σε μια πετσέτα και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Οργάνωσε τη βιβλιοθήκη σου

Αυτή η μια ώρα είναι χρήσιμη για να οργανώσεις τις βιβλιοθήκες. Να ξεσκονίσεις, να βρεις ποια βιβλία δεν έχεις προλάβει να διαβάσεις ή θέλεις να διαβάσεις ξανά και να ταξινομήσεις καλύτερα τα ράφια.