Με την πανδημία να έχει αναγκάσει τις περισσότερες πρεμιέρες να μετακινηθούν πολύ αργότερα, λίγες είναι οι ταινίες που πρόλαβαν και κυκλοφόρησαν. Άλλες πρόλαβαν ακόμη και κινηματογραφικές προβολές, ενώ άλλες αρκέστηκαν να μπουν στα σπίτια μας ως VOD. Όπως και να’χει, αφού ξεπεράσαμε το γεγονός ότι θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμη για να δούμε τον Timothee Chalamet στο Dune, θα αρκεστούμε κι εμείς άλλες φετινές δραματικές ταινίες.

The Photograph

Μέσα από πολλές δεκαετίες βλέπουμε πως μια σχέση μητέρας και κόρης άλλαζε και επηρέαζε την προσωπική ζωή της κάθε μιας. Η Issa Rae είναι η κόρη μιας πολύ γνωστής φωτογράφου και ο Lakeith Stanfield είναι ο ρεπόρτερ που αποφασίζει να ασχοληθεί με τη ζωή και την καριέρα της μητέρας της. Πολλά τα flashbacks, μεγάλη η ευθραυστότητα και των δύο χαρακτήρων. Αν δε ζηλέψεις τη χημεία που έχουν μεταξύ τους η Issa Rae και ο Lakeith Stanfield, κάτι έχεις χάσει στην πορεία.

All the Bright Places

Tην ταινία αυτή μπορείς κάλλιστα να τη δεις παρέα με ένα κουτί μπισκότα σοκολάτας και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Γιατί δεν πρόκειται για ένα ακόμη νεανικό love story. Ξέρεις σαν αυτά που έχουν όλα παρόμοια πλοκή και μπερδεύεις χαρακτήρες και ονόματα. Το All the Bright Places καταπιάνεται με τον έρωτα και το πώς επηρεάζεται από την ψυχική υγεία των ατόμων. Μακάρι μέχρι το τέλος να έχεις βρει κι εσύ κάποιο “φωτεινό μέρος”.

Τhe Invisible Man

Η ταινία αυτή ίσως να ταίριαζε καλύτερα σε μία λίστα θρίλερ, αλλά ας κάνουμε μια εξαίρεση. Εδώ η Elizabeth Moss είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και απόλυτα πεπεισμένη ότι ο άντρας της έχει σκηνοθετήσει τον θάνατο του για να συνεχίσει να τη βασανίζει. Υπάρχουν βέβαια και στιγμές που η ίδια νομίζει ότι απλά τρελαίνεται. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ενδεχόμενα, η ερμηνεία της Moss ισορροπεί άψογα πάνω στο τεντωμένο σκοινί.

Never Rarely Sometimes Always

Μία ιστορία που για πολλές γυναίκες και κορίτσια εκεί έξω αποτελεί πραγματικότητα. Στο Never Rarely Sometimes Always η 17χρονη Autumn πρέπει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι τη Νέα Υόρκη ώστε να κάνει άμβλωση. Πρόκειται για μία πολύ “ήσυχη” ταινία που, όμως, περνά το ισχυρότερο μήνυμα για το πόσο περίπλοκο είναι αυτό το ζήτημα.

Uncorked

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο ανάλαφρα. Τα όνειρα ενός νέου ανθρώπου έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση με τις απόψεις των γονιών του. Οικείο, ε; Στην ταινία, o Elijah δουλεύει στην επιχείρηση του πατέρα του, αλλά κάνει τα δικά του όνειρα για το μέλλον. Κάπως έτσι γεννιούνται οι συγκρούσεις και ο θυμός μέσα στην οικογένεια. Παρεμπιπτόντως, αν είσαι φαν του καλού κρασιού θα δεις σίγουρα το Uncorked και θα αντέξεις και όλο το drama.

Featured Image: hollywoodreporter.com