Σπιτικά donuts μήλου με ζάχαρη και κανέλα

Σπιτικά donuts μήλου με ζάχαρη και κανέλα

Σκέψου σπιτικά αφράτα donuts με αρώματα μήλου, καλυμμένη από ζάχαρη και κανέλα. Μετά σκέψου ότι θες απλά υλικά, εδώ θα βοηθήσει αν έχεις ήδη φτιάξει τη sauce μήλου ήδη- και περίπου μισή ώρα από τον χρόνο σου.

Τι θα χρειαστείς:

για τα ντόνατς:

2 φλιτζάνια (240γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 1 /2 κουταλάκι του γλυκού mix μπαχαρικών για μηλόπιτα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 φλιτζάνι sauce μήλου

1/4 από ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο

3/4 από ένα φλιτζάνι γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

για topping:

4 κουταλιές της σούπας (60 γρ) αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι (100 γρ) ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή mix μπαχαρικών για μηλόπιτα*

*Για να φτιάξεις το δικό σου μείγμα μπαχαρικών για μηλόπιτα: Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, 1/2 από ένα κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, 1/4 από ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο και 1/8 από ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 ℉. Βουτύρωσε δύο μεσαία ταψιά για donuts με βούτυρο ή ψέκασε σπρέι ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ανάμειξης, χτύπησε τη σάλτσα μήλου, το ελαιόλαδο, το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν κι αυτά.

Ένωσε τα στέρεα με τα υγρά συστατικά στο μπολ των στέρεων και δούλεψε λίγο το μείγμα ώστε να απορροφηθεί το αλεύρι.

Μετάφερε το μείγμα σε ένα κορνέ ή σε μία σακούλα που έχεις κόψεις τη μύτη της και γέμισε με μείγμα donuts τις θήκες στα ταψιά.

Ψήσε μέχρι να ροδίσουν, και μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο του donuts, περίπου 10-12 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε τα donuts να κρυώσουν 10 λεπτά.

Όταν τα ντόνατς πια κρύα βάλε το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα ζάχαρης-κανέλας σε δύο μικρά ρηχά μπολ ξεχωριστά. Βούτηξε κάθε donut στο λιωμένο βούτυρο και μετά στη ζάχαρη και μετά στην κανέλα. Δοκίμασε ένα -γιατί δεν πρόκειται να κρατηθείς- και συνέχισε με τα υπόλοιπα.

featured photo and recipe: www.forkknifeswoon.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.