Το υπνοδωμάτιό μας είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Η καλύτερα μέσα στο βράδυ μας. Και αυτές οι ώρες είναι σημαντικές καθώς από το πόσο καλά θα κοιμηθούμε εξαρτάται η ξεκούραση μας, άρα η επόμενη μέρα μας.

Ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσεις ότι το υπνοδωμάτιό σου εκπέμπει μια θετική αύρα και μπορείς να το αισθάνεσαι ως ένα μέρος στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις; Βεβαιώσου απλά ότι αντικατοπτρίζει το προσωπικό στιλ σου. Ότι ενσωματώνει αρμονικά τα αγαπημένα σου υλικά, χρώματα και μοτίβα. Εάν χρειάζεσαι κάποια παραπάνω έμπνευση για να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου, παρακάτω θα βρεις σίγουρα ότι χρειάζεσαι.

Δημιούργησε μια γωνία για χαλάρωση και ανάγνωση του βιβλίου σου

Photo: Trevor Mein, Design: Ηecker Guthrie

Δεν χρειάζεται να έχεις ένα τεράστιο υπνοδωμάτιο για να μπορέσεις να χωρέσεις έναν μικρό καναπέ ή ανάκλιντρο για την χαλάρωσή σου. Αρκεί να χωράει μια cozy πολυθρόνα δίπλα από το παράθυρό σου ή την μπαλκονόπορτα. Βάλε στον τοίχο και τα αγαπημένα σου posters ή φωτογραφίες και αμέσως δημιουργείς την πιο άνετη γωνιά για να μπορείς να διαβάζεις το βιβλίο σου πριν ξαπλώσεις για ύπνο.

Τοποθέτησε μια πιο ιδιαίτερη ταπετσαρία

 | housebeautiful.com 

Είναι πολύ όμορφες οι απλές ταπετσαρίες σε πιο παλ χρώματα ή με πιο safe patterns. Αλλά η αλήθεια είναι πως τις έχουμε δει χιλιάδες φορές. Δοκίμασε να βάλεις στην κρεβατοκάμαρά σου μια πιο ιδιαίτερη ταπετσαρία. Με πιο έντονα χρώματα και εξεζητημένα μοτίβα. Θα σου αλλάξει όλο το χώρο και δεν θα την βαρεθείς στο άμεσο μέλλον!

Συνδύασε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με το κεφαλάρι του

Catherine Kwong | housebeautiful.com 

Μπορεί σαν πρώτη σκέψη να σου φαίνεται βαρετό. Αλλά όπως είπαμε η κρεβατοκάμαρα είναι το μέρος που πας για να χαλαρώσεις. Εάν συνδυάσεις το χρώμα από το κεφαλάρι το κρεβατιού σου με το χρώμα του τοίχου, αυτόματα το δωμάτιο θα δείχνει πιο γαλήνιο και θα σου χαρίσει την ηρεμία που τόσο έχεις ανάγκη.

Χρησιμοποίησε και τον οριζόντιο χώρο

Vanessa Alexander | housebeautiful.com/

Είναι μια ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί σε οποιοδήποτε υπνοδωματίου, ανεξαρτήτως στιλ και μεγέθους. Χρησιμοποίησε το χώρο πάνω ή απέναντι από το κρεβάτι για να τοποθετήσεις ένα ράφι. Αυτό θα σε βοηθήσει και να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και να τακτοποιήσεις όλα αυτά τα αντικείμενα που βρίσκονται παντού μέσα στο δωμάτιο. Πρόσεξε όμως, εάν επιλέξεις να τοποθετήσεις το ράφι πάνω από το κρεβάτι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ελαφρύ.

Layering σε διαφορετικά στιλ και υλικά

Francesco Lagnese | housebeautiful.com/

Εάν ψάχνεις για μια πραγματική αλλαγή στο υπνοδωμάτιό σου τότε μην φοβηθείς να ρισκάρεις. Ανάμιξε διαφορετικά χρώματα, υλικά και υφάσματα. Αυτές οι αντιθέσεις είναι που θα ζωντανέψουν το χώρο σου.

Δοκίμασε περίεργους συνδυασμούς χρωμάτων

Courtesy of Old Brand New | housebeautiful.com 

Ποιος να το πίστευε πως το φωτεινό baby blue και το caramel brown θα έδεναν τόσο όμορφα; Στο συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο λατρέψαμε επίσης το το πως ταίριαξε το κεφαλάρι με την ταπετσαρία. Μην φοβηθείς να δοκιμάσεις χρώματα που δεν είχες φανταστεί λοιπόν γιατί είναι πιθανό το αποτέλεσμα να σε ανταμείψει.

Αγόρασε φρέσκα λουλούδια

Photo: Tom Ferguson, Design: Arent & Pyke | housebeautiful.com 

Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλο το σπίτι σου και λίγο παραπάνω για το υπνοδωμάτιο σου. Το δωμάτιο που θέλεις να είναι καθαρό, φωτεινό και να εκπέμπει ηρεμία. Όλα αυτά θα σου τα χαρίσει ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια στο κομοδίνο σου.

featured photo: unsplash.com/@akaunas