Όταν έχεις ήδη πόσα ρούχα που δεν φοράς και έχεις ξεκινήσει να προσπαθείς να κάνεις όσο πιο sustainable επιλογές γίνεται σε διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητάς σου, πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μία νέα αγορά ειδών γυμναστικής;

Για να κάνει την απόφαση σου πιο εύκολη η Adidas, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες, κάνει αισθητές προσπάθειες να φέρει στην αγορά πιο βιώσιμα προϊόντα, με το πιο καινοτόμο μέχρι στιγμής να είναι το νέο μοντέλο παπουτσιών για τρέξιμο Ultraboost DNA Loop. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του μοντέλου είναι ότι μπορεί να ανακυκλωθεί πλήρως στο τέλος της ζωής του και να μεταμορφωθεί σε ένα καινούργιο ζευγάρι παπουτσιών. Έτσι καταφέρνει να φέρει το μοντέλο του circularity στο κόσμο των παπουτσιών, που σημαίνει ότι οι παραγωγικές ύλες για την παραγωγή ενός προϊόντος συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται μετά την παραγωγή, χωρίς απόβλητα και σπατάλη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη adidas (@adidas)

Το συγκεκριμένο δεν είναι το μόνο βιώσιμο μοντέλο της Adidas, καθώς η εταιρεία έχει επίσης κυκλοφορήσει το Ultraboost x Parley που έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό από παραθαλάσσιες περιοχές και ακτές. Εάν από την άλλη προτιμάς άσκηση τύπου yoga και pilates, τότε και πάλι υπάρχουν sustainable επιλογές για εσένα, για παράδειγμα Stella McCartney x Adidas, Patagonia, The North Face, Organic Basics, Tala και Girlfriend Collective.

Εάν ψάχνεις έναν ακόμα λόγο για να επενδύσεις σε ρούχα ή/και παπούτσια γυμναστικής, τότε εταιρείες που ενσωματώνουν wearable tech σε ρούχα και παπούτσια γυμναστικής μπορεί να είναι αυτό που έψαχνες και δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από startups στην Αμερική αλλά αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends του 2021. Συγκεκριμένα, κάποια από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα παρουσιάζουν η εταιρείες Nurvv Run και Yoganotch.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yoganotch (@yoganotch)

Η Nurvv Run προσφέρει «έξυπνες» σόλες παπουτσιών για τα αγαπημένα σου αθλητικά, οι οποίες συνοδεύονται από και συνδέονται στο app της εταιρείας και αναλύουν την τεχνική τρεξίματός σου, προσφέροντας σου τις σωστές συμβουλές και καθοδήγηση για να βελτιωθείς. Σου δίνει με άλλα λόγια έναν personal trainer στα πόδια σου (κυριολεκτικά)! Εναλλακτικα, η Yoganotch,  προσφέρει έναν wearable personal yoga assistant, ειδικά σχεδιασμένο για να σου δίνει σωστή καθοδήγηση και οδηγίες για να βελτιώσεις τη στάση σου κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου στο σπίτι.

Άρα ανεξάρτητα την άσκηση που προτιμάς μπορείς να ενσωματώσεις βιώσιμες και έξυπνες επιλογές στη ρουτίνα σου για να βελτιώσεις την απόδοσή σου!

featured photo: news.adidas.com