Θέλεις να καθίσεις στη βεράντα σου και να απολαύσεις μερικές χαλαρές στιγμές; Σου έχουμε έναν έξυπνο τρόπο να μετατρέψεις μία παλέτα σε έναν μικρό κρεμαστό κήπο για να δώσεις μία αίσθηση εξοχής στη βεράντα σου.

paleta

Τι θα χρειαστείς

  • Μία παλέτα
  • Ένα ρολό με ύφασμα εδαφοκάλυψης
  • γυαλόχαρτο
  • Ειδικό συρραπτικό πιστόλι
  • Χώμα
  • Όμορφα μικρά φυτά της επιλογής σου

Οδηγίες

Ξύσε με το γυαλόχαρτο οποιαδήποτε περίεργη επιφάνεια της παλέτας σου ώστε να είναι λεία.

Δίπλωσε μία ή δύο φορές το ύφασμα εδαφοκάλυψης και σύρραψε το επάνω στην παλέτα. Φρόντισε να μην αφήσεις κενά ανάμεσα στις συρράψεις ώστε το χώμα να μη φύγει από τυχόν κενά που μπορεί να αφήσεις.

paleta

Ξάπλωσε την παλέτα σου με την πλάτη προς τα κάτω και γέμισε τη με χώμα. Μετά ξεκίνα να φυτεύεις τα φυτά σου στις κενές γραμμές της παλέτας ξεκινώντας από κάτω και ανεβαίνοντας προς τα πάνω.

paleta

Πρόσθεσε περισσότερο χώμα αν χρειάζεται ώστε τα φυτά σου να στηρίζονται σωστά και να είναι σταθερά.

Πότισε τον μικρό κήπο τοίχου που έφτιαξες και άφησε τον ξαπλωμένο για μία με δύο εβδομάδες ώστε τα φυτά να προσαρμόσουν τις ρίζες τους στο καινούριο τους σπίτι.

paleta

Κρέμασε τον σε ένα όμορφο και εμφανές σημείο της βεράντας σου και πότιζε τον συχνά. Όταν ποτίζεις ξεκίνα από πάνω και όσο κατεβαίνεις βάζε λιγότερο νερό αφού το νερό από πάνω θα κατεβαίνει προς τα κάτω και δεν θα ήθελες να υπερποτιστούν τα φυτά σου.

paleta

Αν πάλι δεν έχεις βεράντα ή μένεις σε σημείο που έχει πολύ ηχορύπανση για να καθίσεις έξω δες μερικά tips που χρειάζεσαι για να μετατρέψεις μια γωνία του σπιτιού σου σε κήπο. Εκτός του ότι θα κάνεις κάτι δημιουργικό που θα σε γεμίσει, θα φτιάξεις και τον χώρο σου. Έτσι θα φτιάξεις τη διάθεση σου αφού φροντίζοντας το σπίτι σου φροντίζεις και εσένα την ίδια.

Photos: www.designsponge.com