Όλοι το κάνουν λίγο πολύ. Ανεξαρτήτως ζωδίου και ωροσκόπου. Ως ανθρώπινα όντα, μας αρέσει να τραβάμε την προσοχή πάνω μας όταν είμαστε περήφανοι για κάτι. Ή όταν φοράμε κάτι καινούργιο. Ή επειδή μόλις φύγαμε από το κομμωτήριο. Για όποιον λόγο και αν γίνεται, η προσοχή μας αρέσει.

Είναι όμως και κάποια ζώδια που τρελαίνονται να αναζητούν την προσοχή όπου βρίσκονται. Πάντα. Λίγο πιο πολύ από το κανονικό. Είναι αυτοί που συνήθως θα κάνουν εντύπωση, θα αργήσουν να πάνε στο πάρτυ για να κάνουν “είσοδο”. Ή απλώς τους βγαίνει φυσικά γιατί γεννήθηκαν για τα ”φώτα”. Γενικά, θα τους θυμάσαι.

Ποια ζώδια είναι αυτά;

Κριός

Ο Κριός ξεχυλίζει από αυτοπεποίθηση. Γι’αυτό και πάντα γίνεται ο πυρήνας σε μια εκδήλωση ή “η ζωή του πάρτυ”. Αγέρωχος, σίγουρος για τον εαυτό του, τον κοιτάζουν όλοι. Συνήθως περπατάει με όρθια στάση και πολύ δυναμικό βηματισμό. Ο Κριός δεν αναζητά απαραίτητα όλο αυτόν τον ντόρο, αλλά παράλληλα δεν τον πειράζει να είναι το κέντρο της προσοχής. Έτσι έχει μάθει, και έτσι του βγαίνει. Το ξέρει και νιώθει καλά με αυτό.

Δίδυμος

Ο Δίδυμος ξεχωρίζει από την ικανότητά του να προσελκύει ανθρώπους. Να τους γοητεύει με την κοινωνικότητα και την άνεσή τους. Είναι αυτός που θα δεις να λέει τις πιο τρελές ιστορίες, έχει αίσθηση του χιούμορ και ξέρει να περνάει καλά. Γι’αυτό και όλοι μαζεύονται γύρω του.

Λέων

Attention Queen: όνομα και πράγμα. Μιλάμε για ένα ζώδιο που πραγματικά αναζητά την προσοχή. Θα κάνει τα πάντα ώστε να γυρίσουν όλα τα βλέμματα πάνω του. Και θα τα καταφέρει. Είναι επίσης πολλές φορές δραματικός στον τρόπο με τον οποίο το προσπαθεί. Ακόμα και σκηνή σε δημόσιο χώρο μπορεί να κάνει. Πάντως, τον σκοπό του θα τον πετύχει.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός δε θα αναζητήσει την προσοχή με έκδηλο τρόπο. Το κάνει πολύ πιο έμμεσα και ήσυχα. Θα τον παρατηρήσεις θες δεν θες. Ακόμα κι αν δεν το καταλάβεις, θα τον έχεις στο μυαλό σου. Γνωρίζει ότι κερδίζει τις εντυπώσεις με τη μία, και εκδηλώνεται όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Τοξότης

Ίσως το πιο κοινωνικό ζώδιο. Εξωτερικεύει συναισθήματα και σκέψεις. Κερδίζει τα βλέμματα χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό δάχτυλο. Απλά είναι ο τρόπος του. Είναι ζωντανός και ενθουσιώδης. Δεν τον ενδιαφέρει να κάνει την εντύπωση της χρονιάς, παρά να περνά ο κόσμος καλά γύρω του και να φέρνει ευθυμία όπου βρίσκεται.

Featured photo: www.unsplash.com