Τα μακριά, πυκνά και με όγκο μαλλιά μοιάζουν με ευλογία, γιατί σε τελική ανάλυση, υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνεις styling. Όμως, όσον αφορά τη διαχείριση και τη φροντίδα τους, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αν δεν γίνει σωστό styling το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον όγκο προς όφελός σου ή τα μαλλιά σου θα καταλήξουν να μοιάζουν με χαίτη λιονταριού.

Σου βρήκαμε λοιπόν, μερικά κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν πρόκειται για το styling των πυκνών μαλλιών.

#1 Κόβεις τα μαλλιά σου πολύ κοντά

Όταν έχεις μακριά και δύσκολα διαχειρίσιμα μαλλιά, η ευκολότερη διέξοδος φαίνεται να είναι να τα κόψεις πολύ κοντά. Αυτό όμως είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Στην πραγματικότητα, ένα σούπερ κοντό κούρεμα απαιτεί πολύ χρόνο και αφοσίωση κάθε φορά που θέλεις να κάνεις styling. Χωρίς τίποτα να “βαραίνει” τα μαλλιά σου κάτω, ο όγκος θα συγκεντρωθεί ψηλά στο κεφάλι και θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται με ακόμα περισσότερο όγκο.

#2 Ίσιωμα με ισχυρά προϊόντα

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι το ίσιωμα των μαλλιών τους θα κάνει το styling πιο εύκολο και θα εξομαλύνει όλο τον ανεπιθύμητο όγκο. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο τη φυσική υφή των μαλλιών, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολη τη διαχείριση τους. Η θεραπεία με κερατίνη είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν πιο λεία μαλλιά. Αποκαθιστά τη φυσική υφή των μαλλιών καθώς η θεραπεία δεν είναι μόνιμη.

#3 Αποφεύγεις να κάνεις φυλάρισμα

Το να βρεις το σωστό κούρεμα για τα πυκνά μαλλιά μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά ένα στιλ που δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ, είναι το κούρεμα που θα δημιουργήσει layers. Τα κουρέματα που περιλαμβάνουν layers βοηθούν στο να αγκαλιάσουν τα μαλλιά σου το πρόσωπο σου καλύτερα αλλά και στην ομοιόμορφη κατανομή του όγκου.

#4 Επιλέγεις σφιχτά χτενίσματα

Τα μακριά και πυκνά μαλλιά μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικά για να τα αντιμετωπιστούν, ειδικά όταν εργάζεσαι ή όταν η θερμοκρασία αυξάνεται. Αλλά το τράβηγμα των μαλλιών σου σε ένα σφιχτό χτένισμα είναι ένα μεγάλο όχι. Επίλεξε μια χαμηλή αλογοουρά ή ένα χαλαρό bun για να αποφύγεις την ένταση στα θυλάκια των μαλλιών σου που συχνά οδηγεί σε τριχόπτωση.

#5 Υπερβολική χρήση προϊόντων

Ναι, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολλά προϊόντα για να ελέγξεις την ένταση και το φριζάρισμα στα μαλλιά σου. Αλλά η υπερβολική χρήση ορών, κρεμών styling, σπρέι μαλλιών και αφρών μαλλιών δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Προκαλούν συσσώρευση προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής και οδηγούν σε λιπαρότητα και πιτυρίδα.