Ο κορωνοϊός ήρθε να προσθέσει άλλον έναν λόγο στους ήδη αρκετούς που βρίσκαμε για να αποφύγουμε το γυμναστήριο. Είτε τα οικονομικά σου δεν αντέχουν τώρα μια συνδρομή είτε φοβάσαι να βρεθείς σε έναν χώρο με τόσους άλλους ανθρώπους, μπορείς να διατηρήσεις τη δική σου ρουτίνα άσκησης χωρίς καν να βγεις από το σπίτι.

Πώς; Με τη βοήθεια εξειδικευμένων personal trainers που θα βρεις στο Youtube. Επαγγελματίες φυσικής αγωγής από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ολοκληρωμένα προγράμματα, τα οποία διαθέτουν στα κανάλια τους. Αρκεί να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει και να ξεκινήσεις την προπόνησή σου!

Το stylist.co.uk σου προτείνει 8 δημοφιλή κανάλια, για να ξεκινήσεις από εκεί την fitness αναζήτησή σου:

Diverse Personal Training

Η Natasha είναι μια Αυστραλιανή personal trainer που, μέσω του καναλιού της, στοχεύει να αμφισβητήσει τις «βασικές έννοιες και τους κοινωνικούς κανόνες σχετικά με την υγεία, την άσκηση και την ευεξία», παρέχοντας μια ποικιλία διαφορετικών προπονήσεων όπως διατάσεις, ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή άσκηση και προπονήσεις με βάση την καρέκλα. Μπορείς να ακολουθήσεις τις προπονήσεις της ακόμη και αν αντιμετωπίζεις κάποιο τραυματισμό, ενώ έχει και ειδικές ασκήσεις στο κρεβάτι για ανθρώπους με αναπηρία ή χρόνιες ασθένειες. Στόχος της είναι να συνδέσει την άσκηση με τη χαρά, γι’ αυτό κάνει μια πραγματική προσπάθεια για να μην αποκλείεται κανείς από το κανάλι της. Συντονίσου για να απολαύσεις τις χιουμοριστικές και αποτελεσματικές προπονήσεις της.

Chloe Ting

Η πλατφόρμα της Ting μετρά ήδη 24,3 εκατομμύρια συνδρομητές, επομένως, αν δεν ανήκεις σε αυτούς, είναι πολύ πιθανό τουλάχιστον να την γνωρίζεις.

Σε αυτό το κανάλι θα βρεις μια πληθώρα προπονήσεων για όλο το σώμα, ενώ είναι ιδανικό για όσους αναζητούν να ενσωματώσουν στο πολυάσχολο πρόγραμμά τους μια γρήγορη άσκηση, καθώς τα βίντεό της σπάνια διαρκούν περισσότερο από 20 λεπτά.

Αν, πάλι, θέλεις να προκαλέσεις τον εαυτό σου, η απάντηση είναι και πάλι εδώ, αφού η Ting δημοσιεύει τακτικά προγράμματα cardio και κοιλιακών. Ετοιμάσου να νιώσεις το κάψιμο.

Lita Lewis

Από HIIT και βασικές ασκήσεις, μέχρι προπονήσεις εμπνευσμένες από τον Usain Bolt, τα βίντεο προπόνησης της Lita Lewis είναι εγγυημένο ότι θα σε κάνουν να ιδρώσεις.

Η πιστοποιημένη διαδικτυακή προπονήτρια προσφέρει μια σειρά βίντεο, από σύντομες προπονήσεις μέχρι ολοκληρωμένα προγράμματα για όλο το σώμα.

Holly Honjo

Η Holly Honjo βρίσκεται σε μια «προσωπική αναζήτηση απόκτησης υγείας και φόρμας», και ως μέρος αυτού του ταξιδιού, μοιράζεται τις βατές προπονήσεις της με τους 140.000 συνδρομητές της. Το Honjo αποτελεί ένα μείγμα προπονήσεων για όλο το σώμα, για το πάνω μέρος, προπονήσεις γιόγκα, βασικές προπονήσεις, προκλήσεις 30 ημερών και πολλά άλλα. Το κανάλι της είναι απόδειξη ότι η φυσική κατάσταση έχει όλα τα σχήματα, τις ικανότητες, τις ηλικίες και τους χρονικούς περιορισμούς.

Blogilates

Το Blogilates, που διευθύνεται από την πιστοποιημένη δασκάλα pilates και fitness Cassey Ho, ειδικεύεται σε σύντομες προπονήσεις και καθημερινές προκλήσεις που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως μηρούς, κοιλιακούς, μπράτσα και γλουτούς.

Αυτές οι συνεδρίες είναι εστιασμένες στο pilates και κατάλληλες για όποιον θέλει να ενισχύσει τη μυϊκή του δύναμη, ενώ υπάρχουν και ορισμένες προπονήσεις cardio για όποιον είναι πρόθυμος να ιδρώσει.

Joyn

Αν πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να βαριέται στην προπόνηση ή δεν ενδιαφέρεσαι για σκληρή γυμναστική, σε αυτό το κανάλι θα βρεις ό,τι ψάχνεις. Ενώ το Joyn επικεντρώνεται κυρίως στις κλασικές προπονήσεις cardio και τονωτικές ασκήσεις για γυναίκες, προσφέρει επίσης πολλές προπονήσεις χορού, με επικεφαλής διάσημους YouTubers, όπως η «βασίλισσα του χορού» Chasi Jernigan.

Toni Mitchell

Ο Toni Mitchell ασχολείται με το cardio χωρίς άλματα, τις προπονήσεις χαμηλής πρόσκρουσης και τις ρουτίνες διατάσεων που απαιτούν ελάχιστο χώρο και χωρίς εξοπλισμό. Συνοδεία απαλής μουσικής και διαλειμμάτων ξεκούρασης, οι οικονομικές προπονήσεις του Mitchell στο σπίτι είναι η τέλεια επιλογή για μια γρήγορη προπόνηση.

Massy Arias

Τα βίντεο της Arias συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά και κυμαίνονται από ρουτίνες κινητικότητας και διατάσεων για μυϊκή αποκατάσταση έως προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα με σχοινάκια.

Με στόχο να δώσει τη δυνατότητα στους συνδρομητές να τελειοποιήσουν κάθε κίνηση, η γκουρού γυμναστικής διαθέτει μια τεράστια ποικιλία επιλογών προπόνησης, ώστε να μην βαρεθείτε ποτέ το κανάλι της.