Είτε τώρα φτιάχνεις το πρώτο σου εργένικο δωμάτιο είτε απλά χρειάζεσαι μια αλλαγή πριν μπει ο χειμώνας για τα καλά, μια είναι η αλήθεια: Τον χειμώνα αξίζει να έχεις στο μυαλό σου το κρεβάτι σου σαν έναν cozy, μικρό παράδεισο.

Παρακάτω θα διαβάσεις όλους τους τρόπους με τους οποίους θα κάνεις το κρεβάτι σου Pinterest-ready, ζεστό, cozy σε σημείο που να μη θέλεις να το εγκαταλείψεις το πρωί.

Το στρώμα σε κοινή θέα

Ενώ τα καλοφτιαγμένα κρεβάτια δεν αφήνουν το στρώμα σε κοινή θέα, στην πραγματικότητα πρόκειται για θεμελιώδη προϋπόθεση του καλού ύπνου. Μπορεί τα σεντόνια σου να είναι φτιαγμένα από το πιο ακριβό ύφασμα, μα αν το στρώμα σου δεν είναι καλής ποιότητας, αυτή η “μείωση” θα επηρεάσει και τον ύπνο σου.

Πριν γίνει ακόμα πιο κρύος ο καιρός, τσέκαρε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πάπλωμά σου. Κάνε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου: Πονάς το πρωί όταν ξυπνάς; Πόσα χρόνια το έχεις; Αν σε όλες, οι απαντήσεις σου είναι αρνητικές, κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται να επενδύσεις σε ένα καινούριο στρώμα. Πίστεψε μας, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου για αυτή τη βελτίωση στον ύπνο σου.

Φρόντισε το στρώμα σου

Πριν επενδύσεις στα σεντόνια, ξεκίνησε με μια καλή βάση. Αγόρασε ένα προστατευτικό που όχι μόνο για να ανεβάσεις το level άνεσης του κρεβατιού σου αλλά και για να κρατήσεις το στρώμα σου καθαρό από τη σκόνη. Αυτή η επένδυση θα κρατήσει επίσης το κρεβάτι σου πιο ζεστό, κρατώντας μακριά όλο το κρύο που έρχεται από το πάτωμα κάτω από το κρεβάτι. Για extra ζέστη, μπορείς να σκεφτείς και την αγορά μιας ηλεκτρικής κουβέρτας.

Τα σεντόνια

Τα σεντόνια είναι ένας βασικός τρόπος να κάνεις το κρεβάτι σου έναν cozy παράδεισο. Για επιπλέον ζεστασιά, σκέψου να επενδύσεις σε βαμβακερά ή λινά σεντόνια. Γενικά, ακολούθησε τον κανόνα που δίνει περισσότερη σημασία στην ποιότητα παρά στην ποσότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τα σεντόνια.

Μην ξεχάσεις το πάπλωμα

Ναι, αυτή είναι η εποχή του. Αξίζει να επενδύσεις σε ένα πάπλωμα που περιέχει ίνες μαλλιού ή φτερών. Μην ξεχάσεις να αερίσεις το πάπλωμά σου πριν το βάλεις στο κρεβάτι σου. Αυτή τη διαδικασία του αερισμού είναι σημαντικό να την εφαρμόζεις τακτικά. Έτσι θα κρατήσεις το πάπλωμά σου καθαρό και μακριά από τη σκόνη.

Διάλεξε πιο σκούρα χρώματα

Μη σκέφτεσαι απλά πρακτικά όταν διαμορφώνεις το κρεβάτι σου για τον χειμώνα. Άφησε τα ανοιχτά, light χρώματα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Για τώρα επένδυσε σε πιο moody, σκούρες αποχρώσεις, όπως το navy ή το σκούρο πράσινο.

Layer, layer, layer

Τώρα που ξέρεις ότι έχεις τα απαραίτητα, μπορείς να ξοδέψεις λίγο χρόνο για τη διακόσμηση και τις έξτρα πινελιές. Για να δώσεις μια αίσθηση άνεσης, βάθους, πολυτέλειας και χρώματος, κάνε layering. Τοποθέτησε μια ποικιλία από μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη. Επίσης, μια διπλωμένη κουβέρτα στο κάτω μέρος του κρεβατιού θα δώσει αυτή την ιδιαίτερη Pinterest-αισθητική που θέλεις.

Ώρα για τα αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ κάνουν πάντα τη διαφορά, από τη μόδα μέχρι τη διακόσμηση. Εμπλούτισε τη sleep συλλογή σου με cozy πιτζάμες, κάλτσες και ένα χαλί που θα συμπληρώνει το χώρο δίπλα από το κρεβάτι σου. Δημιούργησε τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα που χρειάζεσαι για τους χειμερινούς ύπνους σου.

Images: fq.co.nz