Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου στο αεροδρόμιο, διαφορετικά δεν θα σου επιτραπεί η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Αντικείμενα όπως ταυτότητα, διαβατήριο (σε αρκετές περιπτώσεις) και κάρτα επιβίβασης. Εκτός από αυτά τα απαραίτητα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κρατάς για να επιβιώσεις σε μια μεγάλη σε διάρκεια πτήση.

Έχουμε 6 πράγματα που χωρίς αυτά δεν μπορείς να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο!

Ακουστικά

Πριν επιβιβαστείς, φρόντισε να έχεις μαζί σου ακουστικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, όπως να μπλοκάρουν τους θορύβους (ουρλιαχτά, ροχαλητά και μωρά που κλαίνε, για να αναφέρουμε μερικά), να ακούς μουσική και να παρακολουθήσεις ταινίες ή σειρές. Μην ξεχάσεις να τα πάρεις μαζί σου λοιπόν γιατί αν και μπορείς να αγοράσεις ένα ζευγάρι από το αεροδρόμιο, τα περισσότερα προϊόντα που πωλούνται εκεί είναι συνήθως υπερτιμημένα.

Διασκέδαση

Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, δεν γνωρίζεις ποιες ταινίες/επιλογές ψυχαγωγίας θα προσφέρει η πτήση σου. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν ατομικές τηλεοπτικές οθόνες με πολλαπλά κανάλια, ενώ άλλες προσφέρουν μια πληθώρα ταινιών για να διαλέξεις. Έτσι, το καλύτερο είναι να έρθεις προετοιμασμένη. Κατέβασε μια σειρά από ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και παιχνίδια στο laptop ή στο tablet σου.

Φαγητό και νερό

Αν δεν είσαι φαν του φαγητού που προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες, ετοίμασε λίγο φαγητό από το σπίτι σου. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσεις ένα γεύμα ή μερικά σνακ από τα εστιατόρια του αεροδρομίου.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα υγρά πρέπει να πεταχτούν κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας, μπορείς να αγοράσεις ένα μπουκάλι νερό ή κάποιο άλλο ρόφημα από ένα από τα μαγαζιά του αεροδρομίου. Είναι προτιμότερο να έχεις μαζί σου κάτι να φας και νερό πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ειδικά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως για παράδειγμα τις περιπτώσεις που το αεροπλάνο έχει προσγειωθεί αλλά η αποβίβαση των επιβατών καθυστερεί.

Powerbank και άλλοι φορτιστές

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες σήμερα παρέχουν USB και ηλεκτρικές πρίζες για τη φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών κατά την πτήση. Έτσι είναι καλύτερο να έχεις μαζί σου τους φορτιστές σου στη χειραποσκευή σου. Σε περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία της πτήσης σου δεν διαθέτει πρίζα USB, φρόντισε τουλάχιστον να έχεις φορητό φορτιστή σε περίπτωση που σου χρειαστεί.

Κάλτσες συμπίεσης

Ανεξάρτητα από το πόσο διαρκεί η πτήση σου, θα είσαι κολλημένη στο κάθισμά σου την περισσότερη ώρα. Το να κάθεσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά σε περιορισμένο χώρο, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία θρόμβων αίματος στις φλέβες των ποδιών σου. Όσο περισσότερο είσαι ακίνητη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες. Για να αποφύγεις αυτό, πάρε μαζί σου κάλτσες συμπίεσης, οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση της ροής του αίματος και είναι ελαφριές. Τα έξτρα οφέλη των καλτσών αυτών είναι ότι δεν θα κάνουν τα πόδια σου να μυρίζουν και μπορούν να φορεθούν ακόμα και σε κατάσταση υγρασίας.

Υγρά μαντηλάκια

Ποτέ δεν ξέρεις ποιους τύπους μικροβίων μπορεί να συναντήσεις ενώ βρίσκεσαι στο αεροπλάνο. Η σύλληψη οποιασδήποτε ασθένειας κατά τη διάρκεια της πτήσης σου θα μπορούσε να καταστρέψει τις διακοπές σου. Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου υγρά μαντηλάκια καθαρισμού χεριών, ώστε να σκουπίσεις το ατομικό σου τραπεζάκι, το κάθισμα, τη λαβή πόρτας του μπάνιου κλπ.

Featured image: Squibs.org