Ο σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn μετά από ταινίες όπως το Drive και το Neon Demon, εγκαινιάζει τη νέα συνεργασία του με την πλατφόρμα του Netflix με τη σειρά Copenhagen Cowboy. To trailer μοιάζει να αποτελεί ένα μεγάλο συνονθύλευμα όλων των προηγούμενων έργων του σκηνοθέτη αλλά και όλων όσων έχουν επηρεάσει τις ταινίες του μέχρι σήμερα.

Το Copenhagen Cowboy θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο western

Κεντρική ηρωίδα της συγκεκριμένης ιστορίας είναι μία πολύ μυστηριώδης γυναίκα, η Miu. H ίδια “υπηρέτησε” για αρκετά χρόνια τον υπόκοσμο της Κοπεγχάγης. Πλέον όμως έχει φτάσει στο σημείο να θέλει να κάνει μία νέα αρχή. Το παρελθόν της όμως δεν έχει την ίδια γνώμη. Προσπαθώντας να βρει δικαίωση και να πάρει εκδίκηση για όσα της συνέβησαν μέχρι τότε, συναντά την εχθρό της, Rakel. Οι δυο τους παίρνουν μέρος σε μία ατέρμονη οδύσσεια η οποία μπλέκει περίτεχνα το ρεαλιστικό με το υπερφυσικό. Το παρελθόν τελικά είναι ικανό να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές, να επανέλθει και τελικά να καθορίσει το μέλλον τους. Αυτό όμως που εκπλήσσει και τις δύο γυναίκες είναι το ότι μαθαίνουν πως δεν είναι μόνες σε αυτό, πως υπάρχουν πολλές άλλες γυναίκες στην ίδια θέση με εκείνες.

Ένα αντισυμβατικό αφήγημα

Τίποτα στο Copenhagen Cowboy δεν θυμίζει τις ταινίες που έχεις ήδη δει και τα αφηγήματα που ήδη γνωρίζεις. Κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης πλάθει μία ιστορία αληθινής εκδίκησης η οποία καταπιάνεται με το υπερφυσικό, τη φαντασία, την παράδοση και τις έντονες εικόνες. Όλα αυτά συνδέονται άρτια μεταξύ τους μέσα από τις εναλλαγές στον χώρο και τον χρόνο που δίνουν νόημα στην ιστορία.

Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο εγχείρημα του σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn στη Δανία και στη μητρική του γλώσσα αφού ο ίδιος έγινε γνωστός στην Αμερική και το Χόλιγουντ με τις ταινίες και τις συνεργασίες του.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 5 Ιανουαρίου.