Τον τελευταίο καιρό στον κόσμο των piercing επικρατεί το curated ear και μας αρέσει πολύ. Αυτό το concept δεν ακολουθεί κανόνες. Είναι επί της ουσίας τα πολλά και διαφορετικά piercings στο κάθε αυτί χωρίς κάποιο προκαθορισμένο look. Το piercing όμως που μπορεί να απογειώσει ένα curated ear είναι το conch piercing, δηλαδή η τρύπα στην κόγχη του αυτιού. Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως γρήγορα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή piercings και το Instagram feed μας έχει γεμίσει με ωραίες ιδέες για κάθε γούστο. 

Υπάρχουν δύο διαφορετικά σημεία που μπορείς να τρυπήσεις και να θεωρείτε conch piercing: το εσωτερικό και το εξωτερικό σημείο. Η πρώτη εναλλακτική, δηλαδή το inner conch, είναι το μαλακό σημείο στη μέση του αυτιού σου. Η δεύτερη εναλλακτική είναι το orbital conch και είναι στο λεπτό, σκληρό σημείο πάνω από το κομμάτι του λοβού. Στο εσωτερικό σημείο συνήθως σημείο μπαίνει ένα μικρό σκουλαρίκι, ενώ στο εξωτερικό σημείο μπαίνει κρικάκι. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές για σκουλαρίκια για κάθε σημείο στο αυτί οπότε το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα δυσκολευτείς να βρεις πώς να στολίσεις το αυτί σου. 

Μπορεί να μας αρέσει πάρα πολύ και να θέλουμε να το δοκιμάσουμε. Ωστόσο είμαστε μερικές μερικές που πρώτον φοβόμαστε τον πόνο και δεύτερον φοβόμαστε τη δέσμευση. Ακόμα και για εμάς υπάρχει λύση. Από τότε που το curated ear έγινε μόδα, από τις μεγαλύτερες μέχρι και τις μικρότερες μάρκες κοσμημάτων έχουν φτιάξει τα λεγόμενα cuffs που μπορούν να μπουν σε αυτό το σημείο χωρίς όμως να τρυπήσεις το αυτί σου. Και κάπως έτσι όλες είμαστε χαρούμενες!

Δες παρακάτω τα conch piercings που έχουμε αγαπήσει και ανυπομονούμε να δούμε στους δρόμους της Αθήνας!

Inner conch

Orbital conch

https://www.instagram.com/p/B2Q0OTlgIQo/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/p/B1VkUjjAEQ2/?utm_source=ig_web_copy_link https://www.instagram.com/p/B2gahgDg8V5/?utm_source=ig_web_copy_link