Αυτή η εκδοχή της αγαπημένης κρέμας είναι μια εύκολη προσαρμογή της κλασικής συνταγής της και τη δοκίμασε η Sara από το @cakeoversteak.com.

Στην πραγματικότητα αρωματίζεις με καφέ αντί για τη βανίλια. Όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι και θα μπορούσε πραγματικά να είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για brunch.

Tι θα χρειαστείς για δύο μερίδες

1/2 κούπα κρέμα

1 κουταλιά σκόνη espresso

3 κρόκους αυγών

1/4 της κούπας + 2 κουταλιές ζάχαρη

Πώς να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Χτύπησε μαζί την κρέμα, τη σκόνη εσπρέσο, τους κρόκους αυγών και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ.

Μοιράστε ομοιόμορφα μεταξύ δύο ramekin.

Τοποθετήστε τα ramekins σε ένα τετράγωνο ταψί ή πυρέξ. Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια πολύ ζεστό νερό γύρω από τα μπολ, προσέχοντας να μην έρθει σε επαφή καθόλου νερό με την κρέμα ακόμα κι αν έρθει σε βρασμό. Το νερό πρέπει να φτάσει λίγο πιο χαμηλά από τη μέση τους.

Ψήσε για 25-40 λεπτά. Εξαρτάται από το βάθος του ramekin.

Άφησε τις κρέμες να κρυώσουν λίγο, κάλυψέ τις με πλαστική μεμβράνη και βάλε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

Για να καραμελώσεις πριν το σερβίρισμα ρίξε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη πάνω από κάθε κρέμα. Είτε θα δοκιμάσεις με ένα φλόγιστρο είτε θα ψήσεις στον φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.

Σέρβιρε αμέσως.