Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουν τη ζωηρή φαντασία του Stephen King στην οποία βασίζονται οι λογοτεχνικές δημιουργίες του. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και το Firestarter, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα βιβλιοπωλεία το 1980 και μόλις το 1984 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη. Έκτοτε, όμως, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι το Firestarter χρειάζεται ένα καλύτερο reboot για να γεμίσει τα κενά που άφησε η ταινία του 1984.

Φέτος, θα δούμε επιτέλους αυτό το reboot του Firestarter

Όπως τα περισσότερα έργα του Stephen King, έτσι κι αυτό αποτελεί ένα μεταφυσικό θρίλερ. Ο Zac Efron υποδύεται τον Andy και σύζυγος του είναι η Vicky, την οποία υποδύεται η Sydney Lemmon. Οι δυο τους προσπαθούν για περισσότερο από μία δεκαετία να ξεφύγουν από μία ομοσπονδιακή υπηρεσία που κυνηγά τους ίδιους, αλλά κυρίως την κόρη τους, Charlie.

Ο Andy και η Vicky, συμμετέχοντας πριν χρόνια σε κάποιο πείραμα απέκτησαν ορισμένες τηλεπαθητικές ικανότητες σε μέτριο βαθμό. Αυτό δεν πίστευαν πως θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους, μέχρι που ήρθε στη ζωή η κόρη τους. Η Charlie γεννήθηκε με την ακραία ικανότητα της πυροκίνησης, την οποία έπρεπε να μάθει από μικρή να ελέγχει. Όταν φτάνει στην ηλικία των 11 όμως, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα για την ίδια. Κι ενώ ο Andy της έχει μάθει πως να συγκρατιέται σε τέτοιες περιπτώσεις, για εκείνη πλέον το “χάρισμα” της είναι ανεξέλεγκτο.

Η υπηρεσία θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της Charlie ως όπλο μαζικής καταστροφής. Κι ενώ εκείνη στην αρχή μοιάζει αρκετά φοβισμένη με αυτό που της συμβαίνει, συνειδητοποιεί ξαφνικά ότι κάτι αλλάζει μέσα της. Μέχρι το τέλος του trailer της ταινίας βλέπουμε μία Charlie αρκετά εξοικειωμένη με τις δυνάμεις της και τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Στην ταινία του 1984, την Charlie υποδύθηκε η μικρή Drew Barrymore

To φετινό remake όμως έρχεται με μερικούς ηθοποιούς που ήδη γνωρίζουμε και αγαπάμε πολύ. Στον ρόλο της Charlie θα δούμε την Ryan Kiera Armstrong, που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από επιτυχίες όπως το Black Widow ή το American Horror Story.  Παράλληλα, στον ρόλο του πατέρα θα δούμε τον Zac Efron, κάτι που θα λειτουργήσει ως μία υπενθύμιση πως ο ίδιος μεγάλωσε τόσο ώστε να αρχίσει να παίζει τον μπαμπά σε επόμενες παραγωγές.

Το trailer του Firestarter είναι ήδη εδώ και η κυκλοφορία της ταινίας δεν θα αργήσει να έρθει μέσα στο 2022.