Χρειάζεσαι λόγους για να σε πείσω για αυτή τη συνταγή;

Τι θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια πίκλες, στραγγισμένες

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά

2 φλιτζάνια λάδι

αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

dip για σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις: 

Ετοιμάζεις ένα τηγάνι με λάδι. Σκουπίζεις τις ροδέλες τουρσί από περίσσια ποσότητα υγρών. Βάζεις το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά ρηχά πιάτα. Περνάς από το αλεύρι, τινάζεις να φύγει το πολύ, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Τοποθετείς σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζεις στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

Τηγανίζεις σε παρτίδες, για περίπου 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανά.

Στραγγίζεις σε απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνεις ελαφρά. Περιχύνεις με κομμένο σχοινόπρασο και σερβίρεις με dip.

* αν θες μπορείς να ψήσεις στον φούρνο για 8 λεπτά. Θα πρέπει να αναποδογυρίζεις και να ψήσεις για άλλα 6 έως 8 λεπτά. Μπορείς να τα κάνεις και στο air fryer για 4 λεπτά, να γυρίσεις και μετά άλλα 4, στους 200 βαθμούς.