Το cheesecake είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά γλυκά αφού οι παραλλαγές του είναι δεκάδες. Όσες όμως και εάν είναι οι διαφορετικές εκδοχές του, παραμένει πάντα δροσερό και κρεμώδες.

Εδώ θα δεις μια διαφορετική εκδοχή του κλασικού cheesecake από το thecookinyou όπου αντί για μπισκότο έχει ως βάση ένα τραγανό φύλλο κρούστας.

Υλικά:

για τη βάση:

  •  250 γραμμάρια φύλλο κρούστας (4 φύλλα)
  • 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
  • 50 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

για την κρέμα:

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά, παγωμένη)
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι

για τη σάλτσα κεράσι:

  • 500 γραμμάρια κεράσια (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
  • 4 κουταλιές τις σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Ετοίμασε τη βάση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτύρωσε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση (26-28 εκατοστών). Κόψε τα φύλλα στη μέση και στρώσε τα ένα-ένα στη φόρμα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Επίσης ανάμεσα στο κάθε φύλλο πασπάλισε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη. Φρόντισε να σηκώσεις τα φύλλα και να κολλήσουν στα τοιχώματα της φόρμας. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βήμα 2: Ετοίμασε την κρέμα

Με το μίξερ χειρός χτύπα την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί. Πρόσθεσε την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτύπα για λίγο ακόμα. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα το τυρί κρέμα και πρόσθεσέ το στην κρέμα γάλακτος. Συνέχισε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να έχεις μία απαλή ομοιόμορφη κρέμα. Βάλε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί μέχρι να ετοιμάσεις τα κεράσια.

Βήμα 3: Φτιάξε τη σάλτσα κεράσι

Πλύνε και φορώντας γάντια αφαίρεσε τα κουκούτσια από τα κεράσια. Τοποθέτησέ τα σε μία κατσαρόλα και πρόσθεσε τη ζάχαρη. Βράσε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας ελαφρά. Αφού κρυώσει η σάλτσα πολτοποίησε τα 2/3 της ποσότητας στο multi.

Βήμα 4: Φτιάξε το γλυκό

Ξεφόρμαρε το φύλλο κρούστας και ακούμπησέ το σε μία στρογγυλή πιατέλα. Άπλωσε πάνω στην επιφάνεια του το 1/3 από τη λιωμένη σάλτσα κερασιού και στη συνέχεια τη μισή ποσότητα από την κρέμα. Ρίξε ακόμα 1/3 σάλτσας και με ένα μαχαίρι κάνε μερικές απαλές κυκλικές κινήσεις να ανάμειξε ελαφρά κρέμα και σάλτσα. Συμπλήρωσε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάλε το γλυκό για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.

Πριν σερβίρεις πρόσθεσε τη σάλτσα που έχει περισσέψει και τα κομμάτια από τα κεράσια που έχεις φυλάξει καθώς και φρέσκα κεράσια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Aφράτα ψωμάκια με σουσάμι και γέμιση ελιάς