Μια κλασική συνταγή για κέικ καρότου και frosting με άρωμα τζίντζερ, το οποίο συμπληρώνει τέλεια την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.

Tι θα χρειαστείς: 

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου,

1 1/2 φλιτζάνια φυτικό λάδι

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

3 φλιτζάνια καρότα χοντροτριμμένα

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν

150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

110 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 1/2 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

καρότα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε μαζί το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μπολ. Προσέχουμε να μην παραδουλέψουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς.

Βουτυρώνουμε τρία μικρά ταψιά για κεικ ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν, περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια μόλις κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα τυριού τζίντζερ, βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ ενός μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για να συναρμολογήσουμε τα κέικ, τοποθετούμε την πρώτη στρώση σε μια βάση για κέικ και χρησιμοποιώντας ένα κορνέ (χωρίς τη μύτη), περνάμε έναν παχύ κύκλο γύρω από την άκρη και γεμίζουμε το εσωτερικό με ομόκεντρους κύκλους.

Προσθέτουμε άλλη μια στρώση και επαναλαμβάνουμε τα βήματα μέχρι να έχουμε τρεις στρώσεις. Στο τέλος λειαίνουμε την κορυφή με μια καθαρή σπάτουλα.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή με κομμάτια καρότου.