Στο post της @marys_gramm υπάρχει ένα βίντεο που κάνει κοντινό σ΄ αυτή τη ζύμη brioche. Αν αυτή η εικόνα δεν σε πείσει να το δοκιμάσεις τότε δεν ξέρουμε τι.

Τι θα χρειαστείς:

• 500 γρ αλεύρι γενικής χρήσης • 1 κυβο μαγιάς ή 1 φακελάκι • 250 ml χλιαρό νερό • 100 γρ ζάχαρη • Μια πρέζα αλάτι • 1 αυγό • Ξύσμα λεμονιού • 80 ml ηλιέλαιο • 1 βαζάκι (450 γρ)μαρμελάδα φρούτα του δάσους • Μαρμελάδα βερίκοκο για την επάλειψη • Λίγη ζάχαρη πριν το ψήσιμο.

Πώς θα το φτιάξεις: 

Ρίξε στο αλεύρι το αυγό και την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό. (Όσο προσθέτις υλικά θα τα ανακατεύεις με ένα πιρούνι. ) Στη συνέχεια τη ζάχαρη, το ξύσμα, το ηλιέλαιο και τέλος μια πρέζα αλάτι.

Βάλε τον γάντζο στο μίξερ και άφησε να ζυμωθεί το μείγμα για τουλάχιστον 8 λεπτά. Αν δεν έχεις μιξερ μπορείς να ζυμώσεις στο χέρι για 10 λεπτά. Είναι ζύμη που κολλάει οπότε θα χρειαστείς αλεύρι στον πάγκο εργασίας.

Βάλε στα τοιχώματα και στον πάτο ενός μεγάλου μπόλ λάδι και στη συνέχεια τη ζύμη. Κλείσε με μεμβράνη και βάλε την ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν περάσουν οι 2 ώρες θα βάλεις τη ζύμη στον πάγκο και θα την ανοίξεις με τα χέρια σε ένα μακρόστενο σχήμα. Ανοίγει πολύ εύκολα αλλά θα πρέπει να έχεις λαδωμένη επιφάνεια και χέρια γιατί κολλάει.

Στη μισή επιφάνεια θα βάλεις την μαρμελάδα. Το υπόλοιπο μισό που δεν έχει μαρμελάδα θα το φέρεις από πάνω και θα σχηματίσεις με τα χέρια σου μια φαρδιά λωρίδα. Θα την κόψεις στη μέση, θα την στρίψεις και θα δημιουργήσειςένα στεφάνι. Θα βάλεις το στεφάνι σας σε στρόγγυλη φόρμα που πρώτα έχεις βάλει αντικολλητικό χαρτί και ξανά σε ζεστό μέρος για δεύτερο φούσκωμα για 2 ώρες.

Τέλος, μετά το δεύτερο φούσκωμα θα πασπαλίσεις με ζάχαρη από πάνω και θα ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Θα αφήσεις να πάρει θερμοκρασία δωματίου και με ένα πινέλο θα περάσεις τη ζύμη μπριος με μαρμελάδα βερίκοκο.