Αυτό από μόνο του σαν fact είναι αρκετό για να σε κάνει να αναρωτιέσαι ποια είναι αυτή η BENEE. Πρόκειται για μία νεαρή Νεοζηλανδή μουσικό η οποία βρέθηκε ξαφνικά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Το τραγούδι της “Supalonely” έγινε πολύ γρήγορα viral στο TikTok και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Βέβαια, όταν εκείνη έγραφε ένα τραγούδι για μια τοξική σχέση δεν ήξερε ότι αυτό θα εξελιχθεί στον ύμνο της καραντίνας και του lockdown.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πράγματα που οφείλεις να ξέρεις για την BENEE προτού εθιστείς στη μουσική της.

1. Το πραγματικό της όνομα είναι Stella Rose Bennett κι ξεκίνησε την καριέρα της ως “Bene”. Επειδή όμως οι περισσότεροι δεν ήξεραν πώς να το προφέρουν σωστά, το άλλαξε σε “Benee”, που προφέρεται απλά ως “Μπένι”.

2. Kάποιοι την αποκαλούν “Νεοζηλανδή Billie Eilish”. Ας μη ξεχνάμε ότι υπάρχει εκεί έξω και μία Βρετανή Billie Eilish, η Matilda Mann.

3. Μεγάλωσε ακούγοντας Radiohead, Lilly Allen και Amy Winehouse, αλλά εκείνη επέλεξε να συνδυάσει τα aesthetics των 70s με λίγο πιο lo-fi ήχους.

4. Η ιδέα της για την επιτυχία στο μέλλον δεν περιλαβάνει βραβεία και χρήματα. Θέλει απλά να γίνει 70 και να ζει άνετα σε ένα σπίτι με την μεγάλη οικογένειά της.

5. Ο Sir Elton John την χαρακτήρισε ως μία “θαυμάσια νεαρή καλλιτέχνιδα” κι εμείς αυτό το λέμε ήδη επιτυχία. Τη θαυμάζει μάλιστα, λέει, για τους στίχους που γράφει. Συμφώνουμε κι επαυξάνουμε.

Ο μεγαλύτερος φαν της 20χρονης μουσικού BENEE είναι ο Sir Elton John

6. Η ίδια έχει δυσλεξία και αυτό την έκανε να μη τα πηγαίνει καλά στο σχολείο. Της άρεσαν κυρίως τα αθλήματα κι όταν κατάλαβε ότι η μουσική είναι ένα τρόπος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει στην έκφραση, αφιερώθηκε σε αυτή.

7. Δύο της τραγούδια, το Glitter και το Supalonely έγιναν dance challenges στο TikTok. Αυτό με το Supalonely δε μπορεί να το κάνει ούτε η ίδια.

8. Κάθε ιδέα της για καινούριο τραγούδι ξεκινά στις σημειώσεις του κινητού της, όπου ξεκινά να γράφει μερικούς στίχους.

9. Εμπνεύστηκε πολύ από την πορεία της Lorde, η οποία είναι επίσης Νεοζηλανδή. Μολονότι η χώρα τους έχει σχετικά περιορισμένη μουσική σκηνή, εκείνες κατάφεραν να γίνουν γνωστές σε όλον τον κόσμο.

10. Πολλά βίντεο κλιπ της είναι εμπνευσμένα από τα περίεργα όνειρα που βλέπει τα βράδια. Τώρα βγάζουν όντως κάποιο νόημα.

Featured Image: viva.co.nz