Με αυτό το DIY project μπορείς να αξιοποιήσεις τα αγαπημένα σου βιβλία για να δημιουργήσεις υπέροχα διακοσμητικά κάδρα.

Το καλύτερο είναι ότι για να το κάνεις αυτό δεν χρειάζεται να καταστρέψεις τα βιβλία σου, παρά μόνο να επιλέξεις τις σελίδες που σου κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον καθώς το διάβαζες. Έτσι θα δώσεις μία άλλη, πιο ιδιαίτερη νότα στον χώρο σου.

Διάλεξε τα κατάλληλα κάδρα

Για αρχή επέλεξε τα κάδρα που σου αρέσουν και ταιριάζουν στο δωμάτιο που θες να τα τοποθετήσεις. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο μέγεθος, παρότι αν τα επιλέξεις πολύ μικρά ίσως το περιεχόμενο τους να μην είναι πολύ ευδιάκριτο.

Φτιάξε τις διαστάσεις στις σελίδες που επέλεξες

Αφού επιλέξεις τα κάδρα υπολόγισε τις διαστάσεις που θέλεις να έχει το κείμενο που θα βάλεις μέσα στο κάδρο. Στη συνέχεια, φωτοτύπησε τις σελίδες που επέλεξες, ώστε να μην καταστρέψεις το βιβλίο και χρησιμοποίησε τα αντίγραφα για να δημιουργήσεις τις διαστάσεις που θες να έχουν. Αν θέλεις μπορείς να αφήσεις κενό ανάμεσα στο πλαίσιο του κάδρου και στο χαρτί ώστε να δημιουργήσεις ένα extra πλαίσιο γύρω από την ιστορία σου.

Βάλε την προσωπική σου πινελιά

Σε αυτό το project δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα και τα μεγέθη. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και φτιάξε τα δικά σου μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι που θα γράψεις εσύ η ίδια αντί για έτοιμες σελίδες βιβλίου. Με αυτό τον τρόπο το κάδρο σου θα κάνει ακόμα πιο έντονη την προσωπικότητά σου στον χώρο.

Αν θες μπορείς να το πας ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξεις μερικά για τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Γράψε πράγματα που πιστεύεις για αυτούς ή περιέγραψε στιγμές που έχετε ζήσει μαζί ώστε να τις έχουν στον τοίχο τους και να τις θυμούνται. Έτσι θα έχεις low budget δώρα τα οποία θα είναι και προσωποποιημένα για κάθε άτομο ξεχωριστά.

featured photo: www.hometalk.com