Ξέρουμε πως ο καφές μας προσφέρει τα εξής: καλύτερη διάθεση, λιγότερα νεύρα και τη δύναμη να ξεκινήσουμε τη μέρα μας το πρωί μεταξύ άλλων. Αν σου έλεγα όμως πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ  για τη φροντίδα του προσώπου και του σώματος; Με αυτά τα καλά νέα, κάπου εδώ μάλλον το όνειρο κάθε coffee addict θα γίνει πραγματικότητα.

Διάβασε παρακάτω για να δεις πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καφέ για να φροντίσεις την επιδερμίδα σου!

Σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύροι κύκλοι 

Άπλωσε τοπικά κόκκους καφέ, που έχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, η οποία συμβάλλει ταυτόχρονα στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και ανακουφίζει την  περιοχή κάτω από τα μάτια.

Κυτταρίτιδα

Εάν κάνεις ένα scrub χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ μία φορά την εβδομάδα το λιγότερο, θα δεις διαφορά στο σώμα σου σε ό,τι έχει να κάνει με την κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη αφυδατώνει το δέρμα και απορροφά το περιττό υγρό από τα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα η περιοχή που πάσχει να φαίνεται πιο σφιχτή και σφριγηλή. 

Αντιγήρανση

Οι πληροφορίες μας λένε πως πάνω από το 80% της πρόωρης γήρανσης οφείλεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τα αντιοξειδωτικά παίζουν έναν κρίσιμο ρόλο προστασίας από τους περιβαλλοντικούς ρύπους που μας βλάπτουν. Ο καφές είναι από τις μεγαλύτερες φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών που μπαίνουν στον οργανισμό μας. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως πρέπει να καταναλώνεις δύο λίτρα καφέ την ημέρα για αποτοξίνωση. Όμως μπορείς να ενσωματώσεις αυτό το φυσικό αντιοξειδωτικό στη ρουτίνα περιποίησής σου. Πέρα από την αποτοξίνωση, η καφεΐνη βοηθά στο να αντιμετωπίσει ο οργανισμός τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Γι’ αυτό πολλά προϊόντα ομορφιάς πλέον περιέχουν καφέ.

Διάβασε ακόμα:

Αυτό το ενυδατικό προϊόν στην πραγματικότητα αφυδατώνει την επιδερμίδα σου

Featured image: beautyheaven.co.nz