Υπάρχουν αυτές οι μέρες –και τώρα που χειμωνιάζει θα είναι αρκετές- που το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να βάλεις τα αθλητικά σου. Να φορέσεις 3 στρώσεις ρούχων με φούτερ και το μπουφάν, για να πας κάπου αλλού και να τα βγάλεις. Φυσικά, με σκοπό να ιδρώσεις. Στη συνέχεια, η μια μέρα που δεν πηγαίνεις στο γυμναστήριο μετατρέπεται σε αρκετές μέρες. Και στο τέλος, δεν είσαι σίγουρη πώς να παρακινήσεις τον εαυτό σου να επιστρέψει στο γυμναστήριο. Συνέπεια μιας νοοτροπίας «όλα ή τίποτα». Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις εναλλακτικά; Εναλλακτικά workouts στο σπίτι.

Το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα

Ξεκίνα από τα μικρά. Ψάξε στο YouTube και βρες μερικά βίντεο με προπονήσεις. Στην τελική, θέλεις να κάνεις προπόνηση χωρίς να σκέφτεσαι ότι κάνεις προπόνηση. Το κλειδί, για να αξιοποιήσεις στο έπακρο μια προπόνηση στο σπίτι είναι να βρεις τις κατάλληλες ασκήσεις. Δηλαδή, αυτές που εμπλέκουν μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες, εστιάζοντας στη καλή σου φόρμα. Για παράδειγμα, lunges, squats, push-ups και planks. Κοινώς, τα κλασικά. Αλλά υπάρχουν τρόποι να γίνουν διασκεδαστικά. Η προπόνηση δεν χρειάζεται να είναι τόσο σοβαρή. Αν τη κάνεις διασκεδαστική, δεν θα χρειαστεί να τη νιώθεις σαν καταναγκαστική εργασία.

Με αυτό κατά νου, δοκίμασε τις εξής επτά, μη συμβατικές προπονήσεις.

1. Η προπόνηση του Bachelor

«Utkatasana» ή η στάση της καρέκλας: Ξεκίνα από τη «Mountain Pose». Καθώς εισπνέεις, σήκωσε τα χέρια σου και άπλωσε τα δάχτυλά σου. Καθώς εκπνέεις, άρχισε να χαμηλώνεις σα να υπάρχει πίσω σου και κάθεσαι μια νοητή καρέκλα. Μετακίνησε το βάρος σου προς τις φτέρνες και επιμήκυνε τη σπονδυλική στήλη. Καθώς εισπνέεις, σήκωσε και τέντωσε περισσότερο τα χέρια. Όσο εκπνέεις, κάνε βαθύτερο κάθισμα.

Γυμνάζει πολύ τα πόδια, ειδικά τους μηρούς, το πάνω μέρος της πλάτης και τους ώμους. Δοκίμασε το μαζί με τις φίλες σου. Διαλέξτε μια στάση yoga ή ένα σετ στάσεων μαζί με squats και planks η κάθε μια. Θα το κάνει πιο διασκεδαστικό!

2. Τα planks των διαφημιστικών διαλειμμάτων

Κάθε φορά που γίνεται ένα διαφημιστικό διάλειμμα χρησιμοποίησε αυτά τα 30–45 δευτερόλεπτα για ένα plank. Μπορείς να κάνεις και λίγα crunches, για να γυμνάσεις ολόκληρο τον πυρήνα του κορμού. Η πρόκληση είναι πως δε ξέρεις ακριβώς πόσο κρατάει η κάθε διαφήμιση.

3. Επίλεξε ένα τραγούδι που αγαπάς και κάνε μια μικρή κυκλική προπόνηση.

Παράδειγμα: 10 push-ups, 10 squats, 10 lunges. Επανάλαβε μέχρι να τελειώσει το τραγούδι. Μπορείς επίσης να αλλάξεις την ένταση. Γύρνα, για παράδειγμα, τα squats σε jump squats. Κάνε jumping lunges ή elevated push-ups σε μια καρέκλα.

Δοκίμασε αυτό το circuit τρεις φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

4. Beyonce dance break

Επιλογή 1: Χορεύεις ελεύθερα και καις θερμίδες. Επιλογή 2: Μαθαίνεις τη χορογραφία και πραγματικά ιδρώνεις. Συμβουλή: Δοκίμασέ το μπροστά από έναν καθρέφτη. Αυτό είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό να το κάνεις με φίλους. Μπορεί να μην πετύχεις τέλεια τις κινήσεις, αλλά θα ιδρώσεις σίγουρα και θα γελάσεις πολύ.

5. Insta planks

Μια παραλλαγή των planks στις διαφημίσεις. Απλά τώρα κάνεις Plank για 30 δευτερόλεπτα πριν τσεκάρεις το Instagram (ή τα social media που προτιμάς) μέσα στη μέρα.

6. Squats στο μπάνιο

Κάνε 10 squats κάθε φορά που πας στο μπάνιο. Φυσικά, το πόσο νερό πίνεις εδώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία…

Η ενσωμάτωση αυτών των μικρών προπονήσεων θα σε βοηθήσει να ανέβει η εμπιστοσύνη σου, ώστε να δοκιμάσεις ένα μεγαλύτερο circuit. Το QUEEN circuit! (Γιατί το Bohemian Rhapsody κρατάει 20 λεπτά, σωστά;)

Συνδύασε σε 20 λεπτά τραγούδια που σου αρέσουν. Επίλεξε 4 ασκήσεις (που ασχολούνται με τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες). Δεσμεύσου να αξιοποιήσεις στο έπακρο αυτά τα 20 λεπτά, μένοντας συγκεντρωμένη και περιορίζοντας την ξεκούραση μεταξύ των σετ.

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις στο repeat ένα σετ από lunges, push-ups, squats και jumping jacks ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι των QUEEN. Δώστα όλα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και νιώσε τη φωνή του Freddie Mercury να σε ξεσηκώνει!

7. Stretch

Μετά από όλα αυτά σήκω από τον καναπέ και κάνε διατάσεις. Οι διατάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους μύες και σε αναζωογονούν. Γι’ αυτό μην τις παραβλέπεις. Δοκίμασε να κάνεις διατάσεις σε τακτική βάση για ευλυγισία και ζωντάνια.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: καμία ενοχή!

Δεν υπάρχει καμία ντροπή στην εύρεση μη συμβατικών τρόπων, για να γυμναστείς. Μπορεί να πηγαίνεις στο γυμναστήριο για 2 ώρες και να μην κάνεις απολύτως τίποτα. Απλά επειδή είσαι εκεί δεν σημαίνει ότι προπονείσαι σκληρά. Δεν έχει σημασία πού γυμνάζεσαι, λοιπόν, αρκεί να χτίζεις μυς. Σήκω από τον καναπέ, ακόμα κι αν απλά κάνεις μια σανίδα 30 δευτερολέπτων. Μη ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Γιατί το κάτι είναι καλύτερο από τίποτα!

Featured image: Elite Daily