Η ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα για να διατηρήσουμε ένα νεανικό και λαμπερό δέρμα. Τα κύτταρα της επιδερμίδας μας χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Γι’ αυτό πολλές φορές χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως το face mist. Έτσι κρατάμε το πρόσωπό μας ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όμως ακόμα και για αυτό το αθώο προϊόν, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να ξέρεις για να είσαι σίγουρη πως ωφελεί το δέρμα σου και δεν το βλάπτει. 

Γιατί αφυδατώνει την επιδερμίδα;

Τα facial mist είναι επί της ουσίας toners σε μορφή σπρέι. Είναι πολύ δημοφιλή γιατί μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εύκολα και γρήγορα χαρίζουν στο δέρμα μας λάμψη. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν το face mist έχει ως ενεργό συστατικό το νερό. Το προϊόν τραβάει το νερό από το δέρμα και το αφυδατώνει. Όσο πιο ξηρός ο αέρας της ατμόσφαιρας, τόσο πιο γρήγορα θα εξατμιστεί και το νερό από τον οργανισμό.

Αυτό το ενυδατικό προϊόν στην πραγματικότητα αφυδατώνει την επιδερμίδα σου
byrdie.com

Ποια είναι η σωστή ρουτίνα για το face mist;

Τα face mist που έχουν ως κύριο συστατικό το νερό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από λοσιόν καθαρισμού του προσώπου. Αφού ξεβγάλεις το πρόσωπό σου από τη λοσιόν και όσο ακόμα το δέρμα σου είναι νωπό μπορείς να ψεκάσεις το mist. Για καλύτερη ενυδάτωση μπορείς να ψεκάσεις το mist σε ένα βαμβάκι και να χρησιμοποιήσεις αυτό για να το απλώσεις στο πρόσωπό σου. Μετά από το mist είναι η κατάλληλη ώρα για να εφαρμόσεις ενυδατικό ορό ή ενυδατική κρέμα. Αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι πως το τελευταίο προϊόν στη ρουτίνα σου πρέπει να είναι αυτό που θα σου προσφέρει την περισσότερη ενυδάτωση που θα κρατήσει.

Όμως, αν το face mist σου περιέχει κάποιο άλλο ενεργό συστατικό, όπως το υαλουρονικό οξύ για παράδειγμα, η διαδικασία είναι διαφορετική. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες εδώ!