Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας έχει αλλάξει στο έπακρο. Εγκλεισμός, υδριβική εργασία, αποστασιοποίηση και πολλά ακόμη γεγονότα διαδραματίστηκαν μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως καταλαβαίνεις, τα social media και ιδιαίτερα το Instagram και το TikTok, ήταν οι πρωταγωνιστές καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής «δοκιμασίας». Και εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό.

Σίγουρα, κι εσύ θα έχεις παρατηρήσει ότι περνάς πολλές ώρες της καθημερινότητάς σου παρακολουθώντας video εφ’ όλης της ύλης στο TikTok ή σκρολάροντας στην αρχική του Instagram. Κι αν ανάμεσα στα πεδία ενδιαφέροντος σου συγκαταλέγονται η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς, τότε μαντεύουμε ότι είσαι πιστή ακόλουθος διάφορων beauty και fashion bloggers.

Ο χώρος της μόδας και της ομορφιάς αποτελούν τους πιο αληθινούς τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς μας

Κανείς δεν μπορεί να βγει αλώβητος από την υπέρογκη δύναμη αυτών των βιομηχανιών. Ίσως το στοιχείο που απογειώνει αυτούς τους δύο κόσμους και τους προσδίδει κάτι τόσο μοναδικό, είναι ότι σε μια εποχή απροσδόκητων αλλαγών εκπέμπουν με ασίγαστο πάθος μια αβίαστη ανάγκη για εξέγερση.

Φυσικά, μέσα σε όλα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τον ιδιαίτερο δεσμό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα fashion και beauty trends. Πολύ πιθανόν, έχεις παρατηρήσει ότι τόσο οι beauty influencers όσο και οι fashion influencers, μοιράζονται την ίδια προσέγγιση των τάσεων. Με λίγα λόγια, όταν μια τάση αναδύεται στον χώρο της μόδας, ταυτόχρονα κυριαρχεί και στον κόσμο της ομορφιάς. Αυτό συμβαίνει, διότι ένας τομέας τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα και το περιεχόμενο του άλλου.

Άμεση απόδειξη αποτελεί η κυριαρχία του πράσινου χρώματός, για το οποίο έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο άρθρο. Πραγματικά, μια σύντομη αναζήτηση στο Instagram θα σε πείσει για τη δυναμική της συγκεκριμένης απόχρωσης τόσο στη βιομηχανία της ομορφιάς όσο και της μόδας. Το πράσινο χρώμα είναι παντού.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 🌻Lizzie🌻 (@beatsbylizzie)

Για τους fashion experts, η βιομηχανία της ομορφιάς ήταν πάντα το «κλειδί» της συνολικής εμφάνισης

Πραγματικά, ένα ιδιαίτερο makeup διαδραματίζει δυναμικό ρόλο στην καθημερινότητά μας και μπορεί στη στιγμή να δώσει άλλη ένταση σε κάθε look μας. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην αντίστροφη περίπτωση. Πάντα θα υπάρχει μια άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς. Πάντα θα υπάρχει ένας ιδιαίτερος δεσμός ανάμεσα σε αυτές τις δύο μορφές τέχνης, ένα είδος ισχυρής συμμαχίας που τα σαρώνει όλα στο πέρασμά του.