Το TikTok έχει λάβει μία πολύ σημαντική θέση στον κόσμο των social media. Αυτή τη φορά, δίνει tips σχετικά με τους τύπους φίλων σου. Ενώ πολλοί θεωρούν ότι η φιλία αφορά λίγα μόνο άτομα, το TikTok το ανατρέπει. Συγκεκριμένα, η Dr Wendy Walsh, Καναδή συγγραφέας, διδάκτωρ ψυχολογίας και ειδική σχέσεων, με βίντεο της στο Tik Tok κατηγοριοποίησε τη φιλία. Σύμφωνα με την ίδια, ο κάθε φίλος είναι διαφορετικός. Φίλοι δεν είναι μόνο 1-2 άτομα που κάνετε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Υπάρχουν διαφορετικοί φίλοι για διαφορετικά πράγματα. Δεν είναι όλοι για όλα και αυτό είναι ΟΚ. Αυτό που μένει είναι να διακρίνεις ποιος φίλος είναι για κάθε κατηγορία. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι 3 κατηγορίες φίλων;
@drwendywalshNot all friends are the same. #psychology #friendship #americasrelationshipexpert♬ Sunny Day – Ted Fresco

Οι παιδικοί μας φίλοι

Εκείνοι που μοιράζονται ένα παρελθόν μαζί σου. Εκείνοι που μοιραστήκατε το ίδιο θρανίο. Εκείνοι που έχουν εφηβικές αναμνήσεις μαζί σου. Οι φίλοι αυτοί πάντα είναι ένα κομμάτι σημαντικό. Είναι αυτοί που σου θυμίζουν μία άλλη εποχή και συναισθήματα. Υπενθυμίζουν μία άλλη περίοδο της ζωής σου. Είναι σπουδαίοι για την ταυτότητα και αυθεντικότητά σου.

Οι φίλοι με τα κοινά ενδιαφέροντα

Οι φίλοι που θα έρθουν για καφέ/ποτό/σινεμά/γυμναστική/sleepover ότι ώρα τους πάρεις τηλέφωνο. Τα άτομα αυτά είναι το άλλο σου μισό στη διασκέδαση. Σε όποια διασκέδαση εσύ έχεις, είτε είναι από ένα απλό επιτραπέζιο μέχρι ένα roadtrip. Είναι εκείνοι που απολαμβάνεις την παρέα τους.

Οι φίλοι που έχεις ανάγκη

Αυτός που θα πάρεις όταν κλαις. Αυτός που θα έρθει να σε πάρει από το αεροδρόμιο. Αυτός που είναι καλός ακροατής. Υπάρχουν αυτοί οι φίλοι που έχεις περισσότερη ανάγκη από όλους τους άλλους. Είναι ο ώμος που θες να ακουμπήσεις. Επιπλέον, η αγκαλιά και συμβουλή που θες να ακούσεις. Πώς θα μπορούσαν να λείπουν αυτοί από τη λίστα Wendy Walsh στο Tiktok; Φίλοι λοιπόν, δεν είναι μόνο ένας στενός κύκλος. Είναι διαφορετικά άτομα που μπορεί να μη γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά εσύ να τους ξέρεις καλά. Καθένας από αυτούς έχει να σου δώσει κάτι διαφορετικό. Αν βρεις τι είναι αυτό που μπορείς να αποκομίσεις από τον καθένα, θα ξέρεις τα όρια σας. Όλοι έχουν ένα διαφορετικό σκοπό στη ζωή σου κι είναι ΟΚ.