Ένα νέο και ανερχόμενο trend είναι αυτό των πρακτικά διακοσμημένων μικρών χώρων.

Η τάση έχει τις απαρχές της στην Αμερική, καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί προτιμούν τους μικρούς και πρακτικούς χώρους. Αν έχεις στην οικογένειά σου και έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα. Και αν έχεις και αρχιτέκτονα, τότε ναι, ήρθε η ώρα να τους «εκμεταλλευτείς».

Το πιο λαμπρό παράδειγμα είναι όταν η διακοσμήτρια Darlene Chimaliro και ο αρχιτέκτονας σύζυγός της, Misheck, αποφάσισαν να φτιάξουν το -μικρό- σπίτι των ονείρων τους. Βρήκαν τον ιδανικό χώρο στην Ουάσιγκτον και πρόκειται για ένα σπίτι 59 τετραγωνικών μέτρων του 1938.

Ξεκίνησαν ντύνοντας με μία πολύχρωμη ταπετσαρία το μικρό χωλ τους και τοποθέτησαν ένα πρακτικό τραπέζι για τα κλειδιά και τις τσάντες

spiti ouasinghton 1

Ακολουθώντας το μοντέρνο στυλ αποφάσισαν να τοποθετήσουν μία πολυθρόνα, έναν καναπέ και ένα πουφ σε έντονα χρώματα στο σαλόνι

spiti ouasinghton 2

Η μικρή τραπεζαρία τους «φώτισε» από το έντονο κίτρινο και το navy χαλί

spiti ouasinghton 3

Ακολουθώντας ένα πολύχρωμο pattern διακόσμησαν και το δωμάτιό τους ανάλογα εστιάζοντας στο πολύ ιδιαίτερο κρεβάτι

spiti ouasinghon 4

Το μικρό γραφείο είναι πρακτικό για τις ώρες που πρέπει να δουλέψουν από το σπίτι.

spiti ouasinghton 5

«Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Είμαστε μαζί από το Πανεπιστήμιο και τότε συγκατοικούσαμε στην εστία και τώρα ήρθε η ώρα να ζήσουμε στον δικό μας χώρο και να τον διαμορφώσουμε σύμφωνα με το δικό μας γούστο», δήλωσε η Darlene και όπως βλέπουμε, το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Λατρεύω το σπίτι μας γιατί το φτιάξαμε μόνοι μας και αντικατοπτρίζει ακριβώς το ποιοι είμαστε. Από το χαλί έως τις κορνίζες. Από το κρεβάτι έως τις καρέκλες της τραπεζαρίας. Όλα τα αντικείμενα μέσα σε αυτό έχουν την απόλυτη αρμονία και δημιουργούν έναν χώρο μοναδικό, πρακτικό και γεμάτο fun», συμπλήρωσε.

featured photo: Thespruce.com/ Darlene Chimaliro