Δεν είναι μυστικό ότι το Instagram είναι ένας πραγματικός θησαυρός έμπνευσης. Ανάλογα ποιον να ακολουθείς, μπορείς να χαζέψεις την επόμενη τάση, ενώ απλά κάνεις scroll στο feed σου. Γι ‘αυτό το λόγο μας αρέσει να παρακολουθούμε τους κορυφαίους interior designers, influencers και τα κορίτσια της μόδας ώστε να παραμείνουμε ενημερωμένοι για τις τάσεις που επικρατούν. Χάρη στα hashtags, είναι επίσης απίστευτα εύκολο να δεις τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Αν λοιπόν έχεις δει και εσύ τα τελευταία χρόνια στο Instagram διάφορες τάσεις που θα ήθελες να υιοθετήσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου συνέχισε να διαβάζεις και ακολούθησε τις συμβουλές μας.

Tropical

Η διακόσμηση με κρεμαστά φυτά (#houseplants) αλλά και η εξωτική αίσθηση που σου αφήνει ο χώρος. Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι μια νέα τάση που ουσιαστικά βασίζεται στη βελτίωση της ποιότητας και της συγκέντρωσης του αέρα. Είναι από τις τάσεις που μπορείς να ακολουθήσεις πολύ εύκολα μιας και δεν χρειάζεται καμία διαδικασία μόνο να αγοράσεις τα κατάλληλα φυτά.

Διακοσμητικό λουλούδι Monstera

Διακοσμητικό λουλούδι Monstera

Ο τοίχος της τέχνης

https://www.instagram.com/p/B4wUT8ynV0y/

Τέτοιου είδους τοίχοι έχουν μπει στα trends εδώ και αρκετά χρόνια. Ενώ μερικοί λένε ότι είναι καιρός να αποσυρθεί αυτή η τάση και στη θέση της να επανέλθει η λύση του κενού τοίχου, άλλοι την αγκαλιάζουν και την υιοθετούν για την ευελιξία και την ποικιλία της. Είτε επιλέξεις να τοποθετήσεις όλα τα κάδρα σου είτε μια σειρά από έργα τέχνης και διακοσμητικά αντικείμενα, είτε μια ταπετσαρία σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει κανένας λανθασμένος τρόπος να διακοσμήσεις τον τοίχο σου. Αυτό που είναι απαραίτητο να θυμάσαι μόνο είναι ότι αυτός ο τοίχος αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα σου.

Κορνίζα Parker black L

Κορνίζα Parker black L

Τα νέον

Από τις κομψές καφετέριες μέχρι τα εντυπωσιακά σπίτια, τα λαμπερά φώτα νέον συνεχίζουν να δηλώνουν κάτι, όπου κι αν κρέμονται. Αν θες και εσύ να εντυπωσιάσεις βάλε νέον. Τοποθέτησε τα στο σπίτι σου και κατευθείαν θα του δώσεις μια urban αίσθηση. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε όλα τα δωμάτια, ακόμα και στον τοίχο τέχνης σου συνδυάζοντας έτσι δύο τάσεις. Βρες το quote ή το σχέδιο που σου ταιριάζει και τοποθέτησε το στον τοίχο σου ανάλογα.

Ανακυκλωμένα έπιπλα

Η τάση με την οικολογική συνείδηση ήρθε για να μείνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Σε μια κοινωνία που διαρκώς ενδιαφέρεται να είναι περισσότερο περιβαλλοντικά συνειδητή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ανακυκλωμένα έπιπλα και τα vintage κομμάτια είναι δημοφιλείς επιλογές διακόσμησης. Αν έχεις ένα παλιό έπιπλο από τη γιαγιά σου τροποποίησε το λίγο και τοποθέτησε το στο σπίτι σου. Με αυτόν τον τρόπο αμέσως θα έχεις ένα statement κομμάτι στο χώρο σου και θα του δώσεις έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η ανακύκλωση μειώνει τα απόβλητα και είναι συνήθως πολύ πιο οικονομική από την αγορά ενός καινούργιου επίπλου.

Η κουζίνα

Μιλάμε για το λεγόμενο #kitchenisland το οποίο ουσιαστικά είναι η νησίδα της κουζίνας, δηλαδή ο πάγκος που βρίσκεται στη μέση. Αυτό το λειτουργικό χαρακτηριστικό χρησιμεύει ως ένα φυσικό σημείο συγκέντρωσης όταν διασκεδάζεις τους φίλους και την οικογένεια σου, αλλά είναι επίσης βολικό για την προετοιμασία του φαγητού. Επιπλέον είναι ιδανικά για extra χώρο αποθήκευσης αλλά και για να τοποθετήσεις σκαμπό. Στην περίπτωση αυτή ένα μείον είναι ότι για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η κουζίνα σου να είναι αρκετά μεγάλη.

Eμείς ανακαλύψαμε μερικά ενδιαφέροντα τρόλευ και τραπέζια που μας άρεσαν πολύ

Τρόλευ Dixon cart

Τρόλευ Dixon cart

Τραπεζαρία Class 180×90

Τραπεζαρία Class 180×90
featured image: LA Home Beautiful