Ο Γιώργος Καπουτζίδης δηλώνει σεναριογράφος αν και σχεδόν δεκαεπτά χρόνια τώρα μας αποδεικνύει, συνεχώς, πως είναι πολλά περισσότερα αφού είναι καλός σε ό,τι και αν έχει δοκιμάσει να κάνει.

Είναι ευγενής, σέβεται και εκτιμά τους συνανθρώπους του, και έχει λόγο αφοπλιστικό. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας χαμογελαστός και ταλαντούχος άνθρωπος και παρακάτω θα βρεις δέκα πράγματα που ίσως να μην ήξερες για εκείνον.

1. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1972 στις Σέρρες και έμεινε εκεί μέχρι τα 18 του. Πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Νομικής. Μετά την αποφοίτηση του, μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

2. Ασχολήθηκε με τη σεναριογραφία καθώς του ήταν δύσκολο να βρει δουλειά ως ηθοποιός. Έπειτα από παρότρυνση των φίλων του, έστειλε ένα σενάριο στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega. Το σενάριο αυτό, ήρθε στις οθόνες μας το 2003. Ήταν οι “Σαββατογεννημένες”.

3. Στη σειρά αυτή, υπάρχουν δύο στοιχεία βγαλμένα από τη ζωή του Γιώργου. Όπως ο τηλεοπτικός Σάββας κερδίζει των πρώτο λαχνό, έτσι και ο πατέρας του Γιώργου, το 1987, κέρδισε στο Εθνικό λαχείο 120 εκατομμύρια δραχμές. Επίσης, ο Γιώργος έχει δουλέψει σε κατάστημα τουριστικών ειδών στο Μοναστηράκι, όπως ακριβώς κι ο Χοσέ.

4. Η δεύτερη τηλεοπτική του δουλειά και τεράστια επιτυχία, ήρθε το 2005 με τη σειρά “Στο Παρά 5”, στην οποία έζησε ένα παιδικό του όνειρο, μία αστυνομική περιπέτεια. Ακολούθησε αρκετά χρόνια αργότερα, η “Εθνική Ελλάδος”.

5. Αγαπά την τηλεόραση, όχι όμως και τους ανθρώπους της. Με τους περισσότερους, δε μπορεί καν να συνυπάρξει.

6. Σύμφωνα με εκείνον, αυτό που λείπει από την τηλεόραση, είναι ένα ευρωπαϊκό κανάλι στο οποίο δε θα χωράει τίποτα αναχρονιστικό, ρατσιστικό και επικίνδυνο.

7. Η δικαιοσύνη, είναι για αυτόν πολύ σημαντική. Έτσι τον μεγάλωσαν οι γονείς του, να μάχεται ό,τι θεωρεί άδικο.

8. Παραδέχεται πως έχει κάνει λάθη. Στην κωμωδία είναι εύκολο να κάνει κανείς πλάκα εις βάρος των άλλων, όμως δε λαΐκισε ποτέ για την τηλεθέαση.

9. Από το 2019, υπογράφει και σκηνοθετεί το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο “Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!”.

10. Πρόσφατα ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει γυρίσματα για μία νέα, αθλητικού είδους εκπομπή που θα προβληθεί πολύ σύντομα από το Mega. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να γράψει κάτι για την τηλεόραση!

featured photo: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
photo άρθρου: περιοδικό PEOPLE greece

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Γιάννη Κουκουράκη