Η εφαρμογή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους έχει στρέψει όλα τα φώτα του μακιγιάζ στα μάτια. Οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να τα τονίσουν, μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφραστούν όταν φορούν την προστατευτική μάσκα.

Ψεύτικες βλεφαρίδες, μάσκαρα και προϊόντα για τα φρύδια έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα στις πωλήσεις της beauty industry. Για να πας λοιπόν το μακιγιάζ ματιών ένα βήμα παρακάτω, σου έχουμε επτά εύκολες ιδέες για να πάρεις έμπνευση.

Παστέλ σκιές

Οι παστέλ αποχρώσεις ταιριάζουν πολύ με το φθινόπωρο και τις εντοπίσαμε σε πολλά fashion shows. Διάλεξε το χρώμα που σου ταιριάζει (λιλά, κίτρινο, baby pink κλπ) και απλά τοποθέτησέ την στο κινητό σου βλέφαρο χωρίς καν να κάνεις blending.

Ελαφρύ smokey eye

Πολλοί θεωρούν ότι ένα smoky eye, απευθύνεται σε πιο βραδινές ώρες, κάτι που δεν ισχύει. Ανάλογα με τα χρώματα που θα διαλέξεις μπορείς να το κάνεις πιο ελαφρύ ή πιο έντονο. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο look σε γήινες αποχρώσεις μπορεί να είναι ιδανικό στο γραφείο. Άλλωστε μη ξεχνάς, όταν «φοράς» ένα μακιγιάζ, γίνεται αυτόματα φορέσιμο, χωρίς χρονοδιαγράμματα.

Στις αποχρώσεις του χαλκού

Μπορεί λόγω μάσκας να μην μπορείς να αναδείξεις το τέλειο υγρό bronzer που φοράς στα μάγουλά σου, αλλά μπορείς να να δώσεις αυτό το sun kissed εφέ στα μάτια σου. Επέλεξε μια σκιά ιριδίζουσα στις αποχρώσεις του χαλκού. Ταιριάζει σε όλα τα μάτια και για καλύτερο αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι σε υγρή μορφή.

Neon liner

Τα neon χρώματα επανέρχονται τη φετινή σεζόν στα ρούχα. Άρα γιατί να μη δεν τα επιλέξεις και για το μακιγιάζ σου; Αυτομάτως δίνεις χρώμα και ένταση και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την επιλογή της τέλειας απόχρωσης κραγιόν.

Doll lashes

Αν πάλι δεν θέλεις χρώμα, αλλά θέλεις ένταση, μπορείς να το πετύχεις με μάσκαρα ή ακόμα και ένα ζευγάρι ψεύτικες βλεφαρίδες. Αν διαλέξεις τη μάσκαρα, προτίμησε μια για όγκο και πέρνα αρκετές στρώσεις. Αν πάλι διαλέξεις ψεύτικες βλεφαρίδες, στο εμπόριο μπορείς να βρεις εξαιρετικά προϊόντα.

Το κλασικό cat eye

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κλασικό από ένα cat eye που ύμνησαν μεταξύ άλλων η Brigitte Bardot και η Sophia Loren. Αν θέλεις να δόσεις μια πιο σύγχρονη πινελιά, κράτα ίσια τη γραμμή αντί να τη στρογγυλοποιήσεις κι τράβηξε την προς τους κροτάφους σου.

Χρωματιστή μάσκαρα

Χρώμα και ένταση σε δευτερόλεπτα. Αν το χέρι σου “δεν πιάνει” στο eye liner, μπορείς πάντα να βάλεις μια χρωματιστή μάσκαρα.

featured photo: Unsplash /Alexandru Zdrobău