Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που με την πρώτη ευκαιρία τραβάνε μια selfie και αυτοί που τις απεχθάνονται. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, τότε το άρθρο αυτό είναι ό,τι χρειάζεσαι. 

Κι όμως υπάρχει επιστημονική απόδειξη για το ποια γωνία του προσώπου σου είναι πιο κολακευτική. Και επειδή έχεις φάει αρκετά λεπτά της ζωής σου να ποζάρεις στον φακό μέχρι να βρεις την κατάλληλη γωνία για την τέλεια φωτογραφία, οι επιστήμονες έκαναν εκεί τις έρευνές τους και σου βρήκαν την λύση.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Dr.Anukka Lindel, λέκτορα στο τμήμα νευροψυχολογία του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, η αριστερή πλευρά ή αλλιώς το αριστερό προφιλ είναι αυτό που κυριαρχεί. Και δεν το λέει η ίδια αυτό, αλλά η πρόσφατη έρευνα που έκανε. Για την έρευνα αυτή η Dr. Lindel άρχικα έκανε ένα search στο internet γράφοντας #selfie και στην συνέχεια ανέλυσε τις 10 πιο πρόσφατες φωτογραφίες 100 άντρων και 100 γυναικών. Μετά την ανάλυση 2000+ φωτογραφιών κατέληξε στο ότι οι περισσότεροι προτιμούσαν το αριστερό προφιλ για να τραβήξουν την selfie. Συγκεκριμένα, από το 92% του δείγματος, το 41% προτιμούσε το αριστερό προφιλ, το 31,5% το δεξί ενώ το υπόλοιπο 19,5% προτιμούσε να ποζάρει στο κέντρο. Η συμβουλή που δίνει η ίδια πάντως είναι ότι η καλύτερη selfie πρέπει να περιλαμβάνει στροφή του κεφαλιού κατά 3/4 ή 2/3 προς την κάμερα γιατί έτσι καταφέρνουμε να δείχνουμε περισσότερο τις γωνίες του προσώπου μας, να τονίζουμε τα ζυγωματικά μας και να μη φαίνονται τόσο οι ατέλειές μας.

Διάβασε ακόμα: Μηπως να σταματησουμε με τις πολλες selfies;

                               4 λαθη που κανεις με τις selfies και σε μεγαλωνουν