Οι selfies ήταν εκεί όταν δεν είχες κανέναν να σε βγάλει φωτογραφία, όταν ήθελες να δείξεις το καλό σου μακιγιάζ ή όταν ήθελες να παινευτείς για τη #nomakeup (υπερτέλεια) εμφάνισή σου. Έβγαλες πολλές και θα βγάλεις άλλες τόσες γι’ αυτό καλό είναι να αποφύγεις 4 βασικά λάθη που όχι μόνο δε σε κολακεύουν αλλά καταφέρνουν να σε δείξουν και μεγαλύτερη.

#Όχι στο duck face, και όταν λέμε όχι, εννοούμε όχι. Οι ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από την περιοχή του στόματος αλλά και στα χείλη σου σε γερνάνε. Βέβαια, πέρα από αυτό μην ξεχνάς ότι μια τέτοια φωτογραφία ήταν Ο.Κ. και ”νόμιμο” να τη βγάλεις το 2013. Από τότε έχουν περάσει 4 χρόνια και η μόδα έχει αλλάξει. Άσε που παραπέμπει και σε εκείνη την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ που δε θέλεις να κάνεις. Γενικά ΟΧΙ.

#Όχι στο σηκωμένο φρύδι, και όταν λέμε όχι, εννοούμε όχι. Γιατί κέρδισε η Adele το άλμπουμ της χρονιάς και όχι η Beyonce; Α; Γιατί ο πρώην ο Γιώργος τα έφτιαξε με τη Μαρία; Α; Ναι και εγώ αναρωτιέμαι και για τα δύο αλλά θυμήσου ότι δε χρειάζεται να δείξεις με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια σου και τον #σνομπ εαυτό σου. Και μην ξεχνάς τις ρυτίδες στο μέτωπο. Δεν τις αξίζει κανένας. Μην κρίνεις (ή τουλάχιστον κρίνε λιγότερο).

#Όχι στο bunnie nose. Όχι. Είναι κάτι ενδιάμεσο σε duckface και συνοφρυωμένη μύτη. Κάτι ενδιάμεσο σε θέλω να δείξω σέξι αλλά και γλυκιά και προσιτή. Γενικά τα μπέρδεψες πολύ, ένα πράγμα τη φορά. Και αυτό επιτρεπόταν το 2013. Δε σε κολακεύει και σου αυξάνει τις γραμμές πάνω από το στόμα. Μη καλύτερα.

#Αυτό το περίεργο πράγμα που το πηγούνι σου κάνει δίπλες. Όχι. Σου αρέσει να τσαλακώνεις την εικόνα σου. Αυτό είναι καλό όσο αυτό που κάνεις δεν επηρεάζει το δέρμα σου. Μπορεί να έχει πλάκα και για εσένα και για τους άλλους αυτή η περίεργη φάτσα αλλά δυστυχώς το γνωστό διπλοσάγονο θα σου δημιουργήσει γραμμές στο λαιμό. Ξανασκέψου το και προτίμησε να κάνεις κάτι άλλο.

Υ.Γ. Μπορείς απλώς να χαμογελάσεις και όλα θα φαίνονται και κυρίως θα είναι, καλύτερα.