Συγνώμη παιδιά αλλά όπως φαίνεται, σε κανέναν δεν αρέσουν οι selfies σας. Ακόμη κι αν καταλήγουν με 836 καρδούλες.

Σε μια πρόσφατη έρευνα στο Μόναχο η Sarah Diefenback και η Lara Christoforakos του Ludwig-Maximilians-University Munich, ρώτησαν 238 ανθρώπους από την Αυστρία, την Γερμανία και την Ελβετία την γνώμη τους για τις selfies. Ύστερα, δημοσίευσαν την εργασία τους με τίτλο “The Selfie Paradox: Nobody Seems to Like Them Yet Everyone Has Reasons to Take Them.”

Τι είναι όμως εκείνο που κάνει τους γύρω μας να απεχθανόνται τις selfies μας; Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα, το να βγάζεις φωτογραφία τον εαυτό σου έχει πλέον γίνει μια καθημερινή συνήθεια για πολλούς σε όλο τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι έχουν καταφέρει να συνδέσουν τις selfies με ένα είδος ναρκισσισμού.

Ακόμη ένα αποτέλεσμα της έρευνας του “The Selfie Paradox”, ήταν και το ότι οι selfies μπορεί να έχουν ένα αντίθετο με αυτό που νομίζεις, αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σου καθώς μπορεί να δείχνεις τελείως διαφορετική εικόνα από αυτό που είσαι. Μέσα απ’ όλους τους selfie-takers της έρευνας, το 77% φωτογραφίζεται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, ενώ το 49% τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτα, εκείνοι που το απολαμβάνουν μοιάζει να κρίνονται πιο αυστηρά από τους υπόλοιπους.

Σε μια συνολική εικόνα, οι συμμετέχοντες έδειξαν πως οι πολλές selfies προκαλούν αρνητικά συναισθήματα και εντυπώσεις, αφού 82% των ανθρώπων θέλουν να βλέπουν περισσότερες κανονικές φωτογραφίες στα social media.