Η θάλασσα για την Νέλλη Συραγώ Βεργοπούλου είναι πηγή ζωής, ενέργειας και έμπνευσης. Πάντα την γοήτευε η δύναμη και η δυναμική της. Ο δεσμός της με την θάλασσα έγινε πιο δυνατός όταν ήρθε σε επαφή με το kite. ”Αυτός ο συνδυασμός του αέρα και της θάλασσας δημιουργεί εικόνες άγριας ομορφιάς. Και όσο πιο δυνατός ο αέρας τόσο πιο μεγάλος και ο ενθουσιασμός και η αδρεναλίνη. Ξεκίνησα το kite το 2010 και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι κάθε χρόνο η αγάπη και η «δίψα» μου για το άθλημα αυτό  συνεχώς μεγαλώνει.”

Το Kite δεν είναι απλά ένα άθλημα, είναι  ένας τρόπος ζωής για μένα  άκρως «εθιστικός».

Πως προέκυψε να σχεδιάζεις μια αθλητική σειρά ρούχων που έχει  τόση έμπνευση από το kite;

Εκείνη την περίοδο που ξεκίνησα το kite έγιναν πολλές αλλαγές στη ζωή μου. Η δουλειά μου ως αρχιτέκτονας ένιωθα ότι δε με κάλυπτε συναισθηματικά, ψυχικά, δημιουργικά, και η αθλητική μου πορεία στις πολεμικές τέχνες είχε αρχίσει λόγω συχνών τραυματισμών να μου δημιουργεί μία έντονη ψυχολογική πίεση. Από πάντα δημιουργούσα κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, για μένα και τους φίλους μου και πάντα σε περιόδους έντονης πίεσης όλο αυτό λειτουργούσε ψυχοθεραπευτικά. Ξεκίνησα λοιπόν να δημιουργώ διάφορα πράγματα εμπνευσμένα από το χώρο του kite, όπου ένιωθα ότι είχα βρει ένα καινούριο ενδιαφέρον και μία νέα πηγή έμπνευσης, περισσότερο όμως για προσωπική χρήση. Αυτά που έφτιαχνα άρεσαν και σε άλλα παιδιά που κάναμε μαζί Kite και άρχισαν να μου ζητούν κι εκείνοι να τους φτιάξω. Κάπου εκεί δημιουργήθηκε η πρώτη σκέψη για τη δημιουργία ενός brand name καθώς παράλληλα σκεφτόμουν  επαγγελματικά να κυνηγήσω το όνειρό μου και την αγάπη μου για το σχέδιο μόδας. Το 2012 άνοιξα το δικό μου ατελιέ στην Πάτρα. Εκεί δημιουργήθηκαν δύο παράλληλοι κόσμοι και δύο πλευρές του εαυτού μου. Από τη μία οι υψηλής  ραπτικής δημιουργίες και από την άλλη οι custom εφαρμογές που συνέχιζα να κάνω για το kite. Όποιος είχε διάθεση να έχει κάτι προσωποποιημένο και μοναδικό απευθυνόταν σ’ εμένα. Το Kite έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, έγινε κουλτούρα, τρόπος έκφρασης και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Η δημιουργία ενός οργανωμένου athletic brand ήταν ένας στόχος που υλοποιήθηκε ουσιαστικά το 2015 ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω τις ιδέες μου σ’ ένα ευρύτερο κοινό.

12-b-a-romantic-moment-custom

Και τελικά τα ρούχα σου δεν έμειναν στο kite αλλά ενώθηκαν και με τα υπόλοιπα αθλήματα θαλάσσης. Το περίμενες;

Η athletic σειρά μου δεν απευθύνεται πλέον μόνο στο kite αλλά και σε άλλα αθλήματα νερού και όχι μόνο. Και όχι απλά το περίμενα αλλά ήταν και ζητούμενο. Ήθελα να το εξελίξω και να δημιουργήσω ένα casual athletic brand που θα αφορά στον κόσμο των action sports γενικότερα αλλά και στην καθημερινότητά τους. Ο κόσμος που ασχολείται  με το kite έχει μία γενικότερη αγάπη για τη «σανίδα» και ό,τι άθλημα έχει να κάνει με αυτή και την ελευθερία έκφρασης και κίνησης που προσφέρει, χειμώνα καλοκαίρι. Είναι μία ολόκληρη κουλτούρα κι ένας τρόπος ζωής που έχει τεράστιο σχεδιαστικό ενδιαφέρον αλλά και χώρο για νέα πράγματα.

Η δημιουργία που ξεχωρίζει είναι το poncho. Πως προέκυψε η ιδέα σου;

Την εποχή μου ξεκίνησα το kite,  τα poncho δεν  ήταν τόσο διαδεδομένα στην ελληνική αγορά και αυτά που υπήρχαν κάλυπταν μόνο το χρηστικό του κομμάτι. Ν’ αλλάζεις στην παραλία με άνεση. Ήταν όμως  χωρίς ιδιαίτερο σχήμα μονόχρωμα μαύρα, βαρετά. Ήθελα λοιπόν αν φτιάξω για μένα κάτι πιο ιδιαίτερο, πιο χρωματιστό που να μου ταιριάζει σαν προσωπικότητα. Άρεσε η ιδέα όπως ανέφερα  και στα άλλα παιδιά της παραλίας και άρχισαν να μου ζητούν να τους φτιάξω αντίστοιχα. Εκεί λοιπόν μου γεννήθηκε η ιδέα να φτιάχνω custom poncho, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε έναν προσωπικά να διαλέξει  τι χρώμα θέλει, σχέδιο κτλ. Με τα χρόνια αυτή η ιδέα ωρίμασε σχεδιαστικά, εξελίχθηκε και έφτασε στη σημερινή του μορφή, που μπορώ να πω ότι έχουν χαρακτηριστικό και αναγνωρίσιμο ύφος . Το poncho είναι για μένα  ένα σύμβολο ενός τρόπου ζωής αναπόσπαστου με την ζωή στην παραλία και τη θάλασσα. Έχει αγαπηθεί από τον κόσμο του kite και όχι μόνο, από άντρες και γυναίκες. Ειδικά στις γυναίκες έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό και απαραίτητο αξεσουάρ σαν εναλλακτική αντιπρόταση στην κλασική πετσέτα της παραλίας.  Έχω κρατήσει την αρχή του customization καθώς μπορείς να βρεις το συνδυασμό που σ’ εκφράζει και να δημιουργήσεις το δικό σου παζλ μέσα από έναν «χάρτη» χρωμάτων και σχεδίων. Οι συνδυασμοί είναι μαθηματικά τόσοι πολλοί που μπορείς να νιώθεις μοναδικός. Δείξε μου το poncho σου να σου πω  ποιος είσαι!

14441174_1413610421988237_7493948084141204256_n-custom

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να εντάξει το kite στους επαγγελματικούς του ορίζοντες;

Δε θα ήθελα να το πω συμβουλή, δε μου αρέσει  να δίνω συμβουλές αλλά να λέω τη γνώμη μου. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν κάποιος θέλει να εντάξει το kite στα επαγγελματικά του σχέδια, πρέπει να γνωρίζει το άθλημα και τις ιδιαίτερες ανάγκες του και να το αγαπά πολύ. Αυτό βέβαια προσωπικά είναι κανόνας σε ό,τι κάνει κανείς.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου με το kite αλλά και την συλλογή;

Θέλω πολύ και φέτος να συμμετέχω και να στηρίξω  όσο μπορώ περισσότερα event γύρω από το άθλημα του kitesurf που γίνονται στην Ελλάδα. Θέλω να επισκεφτώ ακόμα περισσότερα μέρη να κάνω kite και να γνωρίσω ακόμα περισσότερο κόσμο που μοιράζεται την ίδια «λόξα» μ’ εμένα. Επίσης έχω θέσει έναν προσωπικό στόχο, να επικοινωνήσω αυτόν τον τρόπο ζωής μαζί με άλλα kitegirls στις γυναίκες ευρύτερα. Έναν τρόπο ζωής που εκφράζεται και μέσα από το brand. Πέρυσι μαζί με τον όμιλο Cape Drepano και το WBSF διοργανώσαμε το πρώτο Kite Girls Bootcamp και ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Φέτος ετοιμάζονται ακόμα περισσότερες εκπλήξεις!! Στόχος για την RBPD είναι να συστηθεί και να αγαπηθεί σ’ ένα ευρύτερο κοινό μέσα από συνεργασίες με διάφορα καταστήματα του χώρου και μέσα από τον πιο διασκεδαστικό τρόπο…το ίδιο το Kite!

dsc01905-custom

Που σε βρίσκουμε; Μπορείτε να με βρείτε στο νέο μου showroom στο Χολαργό, Μέτωνος 62 ….και φυσικά βάσει δελτίου καιρού σε κάποιο Kite spot! www.facebook.com/rbandpd/| insta @rbpd_nellie | www.richbitch.gr