Είναι σχεδόν αδύνατον να έχει κάποιος μια ντουλάπα γεμάτη από παπούτσια που να είναι κομμένα και ραμμένα για τα πόδια του. Αν και όλοι ξέρουμε το νούμερο μας, το να βρεις το παπούτσια που είναι άνετα και παράλληλα κολακεύουν τα πόδια σου δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια στοιχεία- κλειδιά για να καταλάβεις αν ένα ζευγάρι παπούτσια πρόκειται να είναι άνετο ή όχι. Το Who What Wear συμβουλεύτηκε την Dina Gohil (ποδίατρο και ιδρύτρια του DG στο Λονδίνο), προκειμένου να μάθει τα μυστικά ενός άνετου παπουτσιού. Η ίδια έδωσε τις εξής συμβουλές:

  1. να είσαι επιλεκτικός με τα υλικά

Αρχίζοντας την αναζήτηση σου, το υλικό ενός παπουτσιού παίζει καθοριστικό ρόλο. Προσπάθησε να στοχεύεις σε μαλακά δέρματα και suede, καθώς με την πάροδο του χρόνου τείνουν να μαλακώνουν και άλλο και έτσι μειώνεται η τριβή στα πόδια σου. Απέφευγε το πλαστικό και το PVC όποτε είναι δυνατό.

  1. να γνωρίζεις το φάρδος του ποδιού σου

Να σιγουρεύεσαι πάντα ότι όχι μόνο το νούμερο να είναι σωστό αλλά και το φάρδος του παπουτσιού ταιριάζει με το φάρδος του ποδιού σου. Διάλεξε ένα στυλ που να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πόδι σου, ώστε να μην πιέζεται και να διατηρεί τη φυσιολογική του κίνηση.

  1. στόχευε σε παπούτσια με λουράκια

Είτε στον αστράγαλο είτε στο πάνω μέρος του ποδιού σου, τα λουράκια είναι ιδιαίτερα σημαντικά ειδικά σε πιο ανοιχτά παπούτσια. Η περισσότερη υποστήριξη που μπορεί να έχει το παπούτσι τόσο το καλύτερο για το πόδι σου.

  1. προτίμησε παπούτσια με ανοιχτά δάχτυλα

Διάλεξε στυλ παπουτσιών που δεν είναι κλειστά στο μπροστινό μέρος. Φυσικά αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Σε αυτή την περίπτωση να προτιμάς πάντα πιο στρογγυλά παπούτσια αντί για μυτερά, καθώς είναι γεγονός ότι τα δεύτερα είναι ιδιαίτερα άβολα και τείνουν με την πολλή χρήση να παραμορφώνουν σταδιακά τα δάχτυλα σου.

  1. να επιλέγεις στρογγυλά και χοντρά τακούνια

Μπορεί ένα ζευγάρι stilettos να είναι συχνά πιο εντυπωσιακά, αλλά άμα φοράς συχνά ψηλοτάκουνα παπούτσια φρόντισε να επενδύσεις σε ζευγάρια με πιο χοντρό τακούνι και στρογγυλεμένο. Πέρα από πιο άνετα είναι και ιδιαιτέρως σταθερά.

  1. κάνε το τεστ με τα δάχτυλα

Κάθε φορά που αγοράζεις ένα καινούριο ζευγάρι προσπάθησε να δεις την κίνηση των δαχτύλων σου μέσα στα παπούτσια. Αν μπορείς να τα κουνήσεις χωρίς πόνο και δυσκολία τότε είσαι μια χαρά.

Η Tina Gohil πιστεύει ότι το brand δεν παίζει τεράστιο ρόλο, αλλά είναι η κατασκευή του ίδιου του παπουτσιού που έχει σημασία. Παρ’ όλα αυτά ένας σχεδιαστής που παραδέχεται ότι δίνει έμφαση στη φόρμα και τη στήριξη του ποδιού είναι ο Stuart Weitzman.