7 πράγματα που δείχνουν αν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού

Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό της διεκδίκησης ή της πολιορκίας. Αυτό το αμήχανο που συμβαίνει μετά το πρώτο ραντεβού. Δεν ξέρεις πως του φάνηκες. Αν του άρεσες, αν ήσουν απλά ευγενική ή αν μια επανάληψη θα σας έβγαζε και τους δύο από κάθε πιθανή αμφιβολία. Μέχρι τότε θα αναλύεις αυτό το πρώτο, το αναγνωριστικό που σε μπερδεύει με κάθε πιθανό φίλο και γνωστό. Ή απλά θα έχεις κατά νου αν παρατήρησες τα παρακάτω σημάδια:

1. Δε δείχνει ενοχλημένος που άργησες.

Ότι τον έστησες τον έστησες. Αλλά έχει ακόμα το μειδίαμα της χαράς που σε βλέπει. Νιώθεις τις ακτίνες Χ να σε διαπερνούν από την κορυφή ως τα νύχια, αλλά χωρίς θυμό. Έχει αυτή τη χαρά που ήρθες που δε γίνεται να την κρύψει.

2. Δείχνει ενδιαφέρον για τις ιστορίες από το γραφείο για περισσότερο από μισή ώρα.

Σίγουρα το παράκανες κι εσύ με τα ευτράπελα για τους τρελούς πελάτες και την παρανοϊκή κουφή καθαρίστρια στο γραφείο. Όμως αυτή είναι η καθημερινότητά σου ή έστω ένα κομμάτι της. Και αυτός κρέμεται από τα χείλη σου για περισσότερο από μισάωρο χωρίς να δείχνει ίχνος βαρεμάρας.

3. Θέλει να σ ακούει να μιλάς και σε ρωτάει συνέχεια πράγματα για σένα.

Αλλά τα «θέλει ο οργανισμός του». Δεν του αρκεί το χάος της δουλειάς σου, αλλά ρωτάει να μάθει κι άλλα πράγματα για σένα. Ξέρεις από εκείνα που κάποιος δε μαθαίνει εύκολα όταν γνωρίζει κάποιον. Εκείνα που δε λέγονται με την πρώτη. Όνειρα, στόχους, στιγμές σημαντικές και οτιδήποτε ελπίζει να σας φέρει πιο κοντά.

4. Όση ώρα είστε μαζί δε χάνει ώρα να κάνει eye contact (και το κινητό είναι σε απόσταση από τα χέρια του)

Ο άντρας ο σωστός παιδί μου. Αυτός που όση ώρα μιλάς μένει προσηλωμένος σε σένα. Δε τον αποσπά ούτε το κινητό του, σα να χάλασε ένα πράγμα. Και δεν προσέχει ούτε τη σερβιτόρα ή και να τη πρόσεξε δε θα σ αφήσει να το δεις.

5. Προτείνει να κάνετε κάτι μετά. Απλά για να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί.

Αν βγήκατε για ποτό και μετά θυμηθεί ότι πείνασε ή ότι θέλει κάτι γλυκό είναι σημάδι πως απλά θέλει να παρατείνει το ραντεβού σας. Εκτός αν το ζάλισε τόσο το ποτό και παραπονιέται το στομάχι του. Αλλά δίνω λίγες πιθανότητες σ αυτό το σενάριο. Αν δεν περνάς καλά πηγαίνεις σπίτι σου και παραγγέλνεις από το e-food. Σωστά;

6 Σαν γνήσιος τζέντλεμαν  σε συνοδεύει σπίτι σου.

Αυτό δε το θεωρώ τόσο σημάδι που δείχνει ότι θέλει να σε ξαναδεί, αλλά περισσότερο σημάδι καλών τρόπων. Κάθε άντρας που νοιάζεται για την ασφάλεια της κοπέλας που συνοδεύει ερωτικά ή μη πρέπει να τη συνοδεύσει σπίτι της. Αλλά σαφώς αν έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω και έχετε φτάσει στο στάδιο της επιστροφής, σίγουρα σημαίνει πως όλα βαίνουν καλώς.

7 Αλλά δε φεύγει αμέσως. Περιμένει την κινηματογραφική αμηχανία της «καληνύχτας» και το πρώτο φιλί.

Για να φτάσουμε σ αυτό το δυσκολότερο και πιο κρίσιμο σημείο της βραδιάς. Στο σημείο που στις ταινίες μας κόβεται η ανάσα και περιμένουμε αν οι πρωταγωνιστές θα χαιρετηθούν τυπικά ή θα πέσουν πυροτεχνήματα. Όμως είναι η δική σου αμήχανη στιγμή. Αυτής της «καληνύχτας» και «σ ευχαριστώ για την παρέα πέρασα πολύ όμορφά…» Και μετά παρατεταμένη σιωπή και βλέμματα και λίγα εκατοστά απόσταση αλλά πόδια καρφωμένα στο έδαφος. Κανείς δε φεύγει και περιμένεις αυτό που θα επισφραγίσει το τέλειο ραντεβού. Το φιλί, αμήχανο, γρήγορο. Όπως και να είναι δεν παύει να λύνει το μυστήριο που εναλλάσσει το «δεν ξέρω αν θα τον ξαναδώ» στο «ναι μάλλον του αρέσω τελικά».
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.