Μερικές φορές, θέλουμε αποδείξεις ότι το αίμα, ο ιδρώτας και τα δάκρυα που ξοδεύουμε αξίζουν τον κόπο, ειδικά όταν πρόκειται για την προπόνησή μας.

Ευτυχώς ορισμένες ασκήσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσετε πιο τονωμένοι μέσα λίγα λεπτά.

Oι ειδικοί λένε ότι ανάλογα με τον τύπο του σώματός μας αλλά και τη σύνθεση του οργανισμού μας, ορισμένες περιοχές είναι πιο εύκολο να τονωθούν από άλλες. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να έχει εξαιρετικά τονισμένα, αδύνατα πόδια και κάποιο επιπλέον βάρος στην κοιλιά ή το αντίστροφο».

Το σώμα του καθενός είναι μοναδικό και διαφορετικό, κι έτσι ανταποκρίνεται στις ασκήσεις με διαφορετικούς τρόπους. Οι προπονήσεις HIIT ή το cardio πιθανόν είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αισθανθούμε αυτή την τόνωση. Οι δραστηριότητες υψηλής έντασης μάς βοηθούν να απαλλαγούμε από την κατακράτηση και να έχουμε μία πιο αδύνατη εικόνα.

Jump Squats

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, λύγισε τα γόνατά σου ενώ πιέζεις τις φτέρνες σου και μετά πήδηξε προς τα πάνω. Προσγειώσου απαλά και επανάλαβε για 20 επαναλήψεις.

Push-ups ορειβασίας 

Μπες σε θέση σανίδας και, στη συνέχεια, χαμήλωσε σε ένα push-up. Όταν ανεβείς, φέρε κάθε γόνατο ξεχωριστά προς τον κορμό, κρατώντας τους κοιλιακούς σφιχτούς. Επανάλαβε για 20 φορές.

Step-Ups με ανύψωση ώμου

Κράτησε δύο αλτήρες και πάτησε σε έναν πάγκο με το ένα πόδι. Μόλις ανέβεις, σήκωσε τους αλτήρες πάνω από το κεφάλι. Χαμήλωσε τα χέρια, κατέβα από τον πάγκο και επανάλαβε με το άλλο πόδι.

Skull Crusher με ανύψωση ποδιών

Ξάπλωσε ανάσκελα με δύο βαράκια στα χέρια σου, με τα πόδια ίσια και ανασηκωμένα ελαφρώς πάνω από το έδαφος. Ανέβασε αργά τα πόδια σου και πίεσε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι. Κάνε 20 επαναλήψεις.

Και κάτι ακόμα:

Μην τρως υδατάνθρακες μετά τις 14:30. Αυτό θα δώσει στο σώμα σου την ευκαιρία να κάψει τυχόν υδατάνθρακες που κατανάλωσες το πρωί και θα σε βοηθήσει να ξεφουσκώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κοιμήσου επαρκώς και πιες 8 ποτήρια νερό. Αυτό είναι ένα άλλο βασικό στοιχείο για να νιώθεις τόνωση. Η ενυδάτωση καταστέλλει την όρεξή, ενισχύει τον μεταβολισμό και να μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.