Στο άκουσμα της λέξης Παρθένος, όταν πρόκειται για το ζώδιο ενός άνδρα, το πρώτο χαρακτηριστικό που σου έρχεται στο νου είναι η γκρίνια. Δε θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Ήξερες όμως πόσο πολύπλοκος είναι ο χαρακτήρας ενός Παρθένου και πόσα θετικά στοιχεία κρύβει το συγκεκριμένο ζώδιο; Εάν είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με έναν Παρθένο, είσαι στο κατάλληλο μέρος για να μάθεις τι πρέπει να περιμένεις στο κάθε στάδιο της γνωριμίας σας.

Πρώτα στάδια γνωριμίας

Προετοιμάζει το έδαφος. Κάνει σχολαστική έρευνα για τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σου, ώστε να μην πιαστεί “αδιάβαστος” την ώρα του ραντεβού. Δε θέλει να ξεμείνει από ιδέες για συζήτηση. Αλλά ούτε και να φανεί ψυχοπαθής, γνωρίζοντας όλο το βιογραφικό και το οικογενειακό σου δέντρο απέξω, χωρίς να του έχεις πει ούτε λέξη. Θα το ξέρει, αλλά μην περιμένεις να σου το αποκαλύψει. Επιπλέον, ο Παρθένος θα σιγουρευτεί ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον – ίσως χρειαστεί μάλιστα να κάνεις και το πρώτο βήμα – πριν σε ζητήσει σε ραντεβού. Γι’αυτό. θα πρέπει να δείξεις τον ενθουσιασμό σου, να του κάνεις πολλές ερωτήσεις για τις ασχολίες και την προσωπικότητά του και να πάρεις και καμιά πρωτοβουλία για κάτι πιο τολμηρό, ώστε να περάσετε στο επόμενο βήμα, το πρώτο ραντεβού.

Πρώτο ραντεβού

Αφού λοιπόν αποδειχθεί η ύπαρξη ενδιαφέροντος και από τις δύο μεριές, ο Παρθένος γίνεται πολύ δημιουργικός στην πρόταση για το πρώτο ραντεβού. Χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς, βρίσκει τρόπο για προτείνει έξοδο, τέτοιο που εσύ θα αναρωτιέσαι “μα καλά, είναι ραντεβού αυτό ή θα βγούμε σαν δυο παλιόφιλοι;”. Μην ανησυχείς, θα το καταλάβεις μετά από λίγο. Μπορεί να σου κάνει τη ζωή λίγο δύσκολη μέχρι εκεί, αλλά θα αποζημιωθείς.

Ο πρώτος καιρός της σχέσης

Η αποζημίωση έρχεται με πράξεις και όχι με λόγια. Μην περιμένεις να ακούσεις τις μαγικές λεξούλες για τις οποίες θα μιλάς για ώρες με τις φίλες σου. Αντίθετα, ο Παρθένος θα κάνει μικρές και συχνές κινήσεις για να σου δείξει ότι σε εκτιμά, περνάει καλά μαζί σου και θέλει να προχωρήσετε. Αν θυμάται τι άρωμα φοράς και πάει να σου το πάρει, αν βάλει το αγαπημένο σου τραγούδι μόλις πας σπίτι του ή αν σε πάει στο εστιατόριο που του χες πει πριν ένα μήνα ότι θες να δοκιμάσεις, είσαι ελεύθερη να βγάλεις το συμπέρασμα ότι αυτός ο άνθρωπος ενδιαφέρεται πραγματικά και τρέφει συναισθήματα για σένα.

Όταν σοβαρέψουν τα πράγματα

Αν σε κούρασε η έλλειψη έκφρασης συναισθημάτων τον πρώτο μήνα, μάλλον ο Παρθένος δεν σου κάνει. Μάλλον θα συνεχίσει να είναι έτσι, μέχρι να του εκμαιεύσεις εσύ τις βαθύτερες σκέψεις του. Αν σου αρέσουν οι προκλήσεις, προσπάθησέ το. Γιατί εκτός αυτού, ο Παρθένος είναι πάντα πρόθυμος για αλλαγή και αυτοβελτίωση. Προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Εάν η σχέση σας φτάσει μέχρι το σημείο της συγκατοίκησης, θα ανταμειφθείς 100%. Καθαριότητα, σεβασμός προσωπικού χώρου και ενδιαφέρον για τις προτιμήσεις σου. Τι άλλο θες; Go girl!

Featured photo: www.unsplash.com