Πώς να φτιάξεις παγωτό με ροδάκινα και γιαούρτι

Πανεύκολο παγωτό ροδάκινο με άρωμα elderflower. Δροσερό, γλυκό και φρουτώδες, ακριβώς ό,τι χρειάζεται να έχεις στο ψυγείο σου αυτό το διάστημα.

Tι θα χρειαστείς:

50 γρ ζάχαρη

60ml (1/4 της κούπας) νερό

300 γρ (ή 5 μεγάλα) ροδάκινα ψιλοκομμένα

1 βανίλια

15ml ή μία κουταλιά χυμό λεμόνι

360γρ (1 1/2 κούπα) γιαούρτι

80ml (1/3 κούπας) πλήρες γάλα 160ml (2/3 κούπας) σιρόπι elderflower

1/2 κουταλιά μέλι

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και ανακάτευε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περίπου 10 λεπτά. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και τη βανίλια. Βράσε τα φρούτα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Άφησε το μείγμα να κρυώσει και βάλε το στο μπλέντερ δουλεύοντας το μέχρι να έχεις έναν πουρέ.

Σε ένα μπολ δούλεψε με ένα μπλέντερ μαζί το γιαούρτι, το γάλα το σιρόπι elderflower και το μέλι.

Για να  φτιάξεις popsicles βάλε σε ειδικό σκεύος απο 1/3 το μείγματος με το γάλα και από 1/2 του μείγματος με τον πουρέ ροδάκινου. Βάλε τα sticks και άφησε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Αν δεν θες να κάνεις popsicles βάλε το μείγμα σε ένα μπολ παγωτού σε δύο στρώσεις, ανακάτεψε με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι απλά για να δημιουργήσεις το εφέ που θυμίζει μάρμαρο και βάλε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

featured photo: www.sugarsalted.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.