Το γεγονός ότι μπορεί να ανήκεις κι εσύ στους πολλούς που δουλεύουν από το σπίτι, δε σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί πολύ η ρουτίνα σου. Στην πραγματικότητα, τώρα είναι πιο πιθανό να έχεις αϋπνίες ή ανήσυχο ύπνο. Αυτό φυσικά φαίνεται πάντοτε την επόμενη μέρα που πρέπει να ξυπνήσεις, να αλλάξεις μόνο το πάνω μέρος της πυτζάμας και να μπεις σε κάποιο zoom meeting. Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο προϊόν μακιγιάζ που μπορεί να σε σώσει σε αυτές τις καταστάσεις, σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μάσκαρα

Ο παγκοσμίου φήμης make-up artist της Fenty, Hector Espinal, μίλησε στο Stylist για το προϊόν που υπάρχει σχεδόν σε κάθε νεσεσέρ καλλυντικών. Ναι, μία μάσκαρα αρκεί για να φαίνεσαι φρέσκια και περιποιημένη κάθε πρωί. Το λάθος, όμως, που κάνεις συχνά βρίσκεται στην εφαρμογή της. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνηθίσει να περνάμε μανιωδώς πολλές στρώσεις μάσκαρα την ίδια στιγμή στις βλεφαρίδες μας νομίζοντας ότι αυτό θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Απογοητευόμαστε, μάλιστα, όταν αυτό τελικά σε συμβαίνει.

Για μία πιο αποτελεσματική εφαρμογή, ο Espinal προτείνει τα παρακάτω:

Αρχικά φαντάσου τις βλεφαρίδες όπως τα δάχτυλα στην παλάμη του χεριού σου. Το μικρό σου δάχτυλο είναι η εξωτερική πλευρά του ματιού. Ο παράμεσος, ο μέσος και ο δείκτης είναι οι κεντρικές βλεφαρίδες σου, ενώ ο αντίχειρας σου είναι το εσωτερικό μέρος του ματιού με τις πιο κοντές βλεφαρίδες. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την κατανομή πρέπει να εφαρμόζεις και τη μάσκαρά σου.

Στην εξωτερική πλευρά, στρίψε το βουρτσάκι της μάσκαρα προς τα έξω και πάνω. Στις μεσαίες ακολούθησε αποκλειστικά ανοδικές κινήσεις και τις μικρές, εσωτερικές στρίψε το βουρτσάκι προς τη μύτη σου. Αυτό θα το κάνεις γιατί δεν ακολουθούν όλες οι βλεφαρίδες μας την ίδια κατεύθυνση. Έτσι πρέπει να δώσεις στην κάθε μία τη φορά που χρειάζεται ώστε να τονιστεί κατάλληλα.

Αυτή η τεχνική θα κάνει αμέσως το βλέμμα σου να φαίνεται πιο φρέσκο και κανείς δε θα ξέρει ότι είσαι με μόλις 3 ή 4 ώρες ύπνο. Μας ευχαριστείς αργότερα.

featured image: @wikaatje via Twenty20