Σε καταλαβαίνω, δε θα πω ψέματα. Είμαστε οι τύποι που αν δεν έχουμε να σηκωθούμε για δουλειά, δεν καταλαβαίνουμε γιατί να προσποιηθούμε πως μας αρέσει να σηκωνόμαστε πρωί. Ξέρεις, όπως εκείνοι που δηλώνουν πως την Κυριακή ξυπνούν οκτώ το πρωί για να «μη χάσουν την ημέρα».

Κάπου εδώ θέλω να κάνω debunk τον μύθο που λέει πως για να είσαι παραγωγικός πρέπει να σηκώνεσαι νωρίς, γιατί και εμείς οι βραδινοί τύποι είμαστε δημιουργικοί με τον δικό μας τρόπο.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτήν την κατηγορία των βραδινών τύπων, τότε αυτές οι πέντε συνήθειες θα σε βοηθήσουν πολύ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πρέπει να σηκώνεσαι νωρίς.

Γυμναστική μετά τη δουλειά

Η πρωινή γυμναστική δεν είναι για όλους. Βασικά, είναι για πολύ λίγους. Όμως, μία ώρα προπόνηση μετά τη δουλειά μπορεί να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις το στρες και την ένταση της ημέρας ώστε να αποφορτιστείς.

Να καθαρίζεις το βράδυ

Μετά το βραδινό σου, πλύνε τα πιάτα στην κουζίνα και τακτοποίησε το σαλόνι. Έτσι, όταν θα σηκωθείς το πρωί θα σε υποδεχθεί ένας καθαρός και συγυρισμένος χώρος. Αν τα αφήσεις για την επόμενη ημέρα, τότε το τελευταίο που θα θες να κάνεις όταν γυρίσεις από τη δουλειά, είναι να πλύνεις πιάτα και να τακτοποιήσεις.

Προετοίμασε τα πάντα για τον πρωινό σου καφέ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό από μία κούπα σκέτου καφέ το πρωί. Εντάξει, προφανώς δε μιλάω πολύ αντικειμενικά. Όμως, αν είσαι λάτρης του καφέ θα με καταλάβεις. Φρόντισε να ετοιμάσεις από το βράδυ τα πάντα. Να βάλεις την κάψουλα -ή τον καφέ στη μηχανή- και να γεμίσεις το δοχείο με νερό, ώστε να είσαι σίγουρη πως το πρωί θα πατήσεις απλά το κουμπί και ο καφές σου θα ετοιμαστεί.

Κάνε ένα αφρόλουτρο

Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς κάτι πιο χαλαρωτικό από ένα ζεστό αφρόλουτρο μετά τη δουλειά, τη γυμναστική και το βραδινό σου; Ο τέλειος -και πιο χαλαρωτικός- επίλογος της ημέρας σου. Ένα μπάνιο με το αγαπημένο σου αφρόλουτρο είναι μία night routine που όλοι θα έπρεπε να εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Φτιάξε τη to-do λίστα σου

Αν λατρεύεις να σημειώνεις τις δουλειές και τα ραντεβού σου στην ατζέντα τότε δοκίμασε, όταν πια είσαι στο κρεβάτι, να γράψεις μία μικρή to-do λίστα για όσα έχεις να κάνεις την επόμενη ημέρα

featured photo: Unsplash / Vladislav Muslakov