Πολλές έρευνες έχουν ασχοληθεί με την επιρροή (θετική και αρνητική) που έχει το να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με έναν άλλο άνθρωπο. Ελάχιστες όμως έχουν ασχοληθεί με την επιρροή που έχει το να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σκύλο σου.

Στοχευμένη μελέτη, η οποία διενεργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε σαν αποτέλεσμα να δώσει μια εικόνα. Στη μελέτη συμμετείχαν 962 γυναίκες εκ των οποίων το 55% μοιράζονταν το κρεβάτι τους με έναν σκύλο. Το 31% με γάτα και το 57% με κάποιον άλλο άνθρωπο. Τα συμπεράσματα έδειξαν ότι σίγουρα οι συνθήκες ύπνου (που και με ποιόν κοιμάσαι) επηρεάζουν και την ποιότητα του.

Οι ιδιοκτήτες σκύλου συγκεκριμένα, κοιμούνταν πιο νωρίς και ξυπνούσαν πιο νωρίς σε αντίθεση με εκείνους που είχαν γάτες. Επιπλέον οι σκύλοι σε αντίθεση με τους ανθρώπους κοιμούνται πολύ πιο ήσυχα. Το αποτέλεσμα είναι να είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικοί στον ύπνο και να δίνουν έντονα την αίσθηση ασφάλειας και της ηρεμίας.

Οι γάτες

Για τις γάτες από την άλλη βγήκε το συμπέρασμα ότι η συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του ύπνου προσομοίαζε πιο πολύ με αυτή των ανθρώπων παρά με των σκύλων. Επιπλέον δεν έδιναν την αίσθηση της ασφάλειας που δίνει η συντροφιά στον ύπνο με έναν σκύλο ή με έναν άνθρωπο.

Η αλήθεια είναι ότι μια έρευνα δεν είναι αρκετή για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Η συγκεκριμένη αν μη τι άλλο όμως συμβαδίζει με τη λογική. Η παρουσία ενός σκύλου στο πλευρό σου, σου δίνει την ευκαιρία να αισθάνεσαι πιο ασφαλής σε αντίθεση με την παρουσία μιας γάτας, ανεξάρτητα αν τα συναισθήματα που τρέφεις είναι το ίδιο δυνατά. Αδιαμφισβήτητα, ένας άνθρωπος στο πλευρό σου, σου εξασφαλίζει τη στήριξη και την ηρεμία που ενδεχομένως να χρειάζεσαι για έναν ύπνο γαλήνιο, χωρίς ταραχή και αναστάτωση.

Προς το παρόν λοιπόν, μπορείς να κοιμάσαι άφοβα με τον σκύλο σου (αρκεί να είστε και οι δυο υγιείς) και να είσαι σίγουρη ότι θα ξυπνάς ξεκούραστη!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσα καταλαβαίνει ο σκύλος σου από εσένα