Είναι γεγονός ότι κανένα makeup look δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς εντυπωσιακές βλεφαρίδες. Ακόμη και όσες βάφονται ελάχιστα συμφωνούν στο ότι η mascara μπορεί να μεταμορφώσει το βλέμμα! Η Global Makeup Artist της εταιρείας Maybelline, Erin Parsons, συνεργάζεται με το γνωστό μοντέλο Gigi Hadid και αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να αποκτήσεις και εσύ supermodel-like lashes!

Πως να αποκτήσεις τέλειες βλεφαρίδες σύμφωνα με τη makeup artist της Gigi Hadid, Erin Parsons
PHOTO GIGI 1 VIA: Masha Maltsava

H E. Parsons, σε συνέντευξή της στο περιοδικό ELLE, αναφέρει 5 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν εφαρμόζεις τη mascara στις βλεφαρίδες σου, ώστε να έχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Δες παρακάτω τα βήματα:

#1 Χρησιμοποίησε πρώτα το ειδικό ψαλίδι βλεφαρίδων

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς το ειδικό ψαλίδι για να γυρίζεις τις βλεφαρίδες σου πριν την εφαρμογή της mascara. Όπως αποκάλυψε η ίδια η makeup artist, το trick είναι να εφαρμόζεις το ψαλιδάκι πρώτα στην άκρη, έπειτα στη μέση και τέλος στη βάση τους!

#2 Lash comb: δοκίμασέ το!

Αγόρασε ένα χτενάκι βλεφαρίδων. Εφάρμοσε μια στρώση mascara και άφησε το προϊόν να στεγνώσει. Έπειτα, εφάρμοσε άλλη μία στρώση mascara και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το χτενάκι για να τις διαχωρίσεις. Η E. Parsons επαναλαμβάνει αρκετές φορές αυτή διαδικασία, ανάλογα με το πόσο μακριές θέλει να είναι οι βλεφαρίδες.

Πως να αποκτήσεις τέλειες βλεφαρίδες σύμφωνα με τη makeup artist της Gigi Hadid, Erin Parsons
PHOTO GIGI 2 VIA: MYBELLINE / DAN MARTENSEN

#3 Άφησε το lash primer στην άκρη

Η makeup artist της Gigi Hadid δε χρησιμοποιεί lash primer. Μπορείς να αφήσεις αυτό το στάδιο και απλά να διαλέξεις μια mascara για έντονο αποτέλεσμα.

Rule #4 Εφάρμοσε τη mascara μόνο στις πάνω βλεφαρίδες

Σύμφωνα με την Ε. Parsons «είναι πιο chic»! Πολλές φορές, όπως αναφέρει, όταν συνεργάζεται με celebrities για red carpet εμφανίσεις, επιλέγει να τονίσει με mascara μόνο τις άνω βλεφαρίδες. Προσθέτει, επίσης, ότι όταν εφαρμόζεις mascara στις κάτω βλεφαρίδες, μπορεί να λερωθεί η περιοχή κάτω από τα μάτια στην οποία έχεις βάλει concealer!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ποσες φορες μπορεις να χρησιμοποιησεις τις ψευτικες βλεφαριδες σου;

Rule #5: Εφάρμοσε τη mascara πριν τοποθετήσεις ψεύτικες

Προσπάθησε να τις κάνεις σου όσο πιο έντονες γίνεται με τη mascara. Μετά χρησιμοποίησε μικρά τουφάκια για να καλύψεις τυχόν κενά, και όχι ολόκληρες βλεφαρίδες, για ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα φυσικό look.

Featured photo Gigi via : MAYBELLINE